Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Nye regler skal fremtidssikre Dankortet

Erhvervsministeren har udstedt nye regler, der skal sikre en mere fair og fleksibel opkrævning for forretninger, hvor man kan betale med Dankortet. Reglerne skal på den måde være med til

Erhvervsministeren har udstedt nye regler, der skal sikre en mere fair og fleksibel opkrævning for forretninger, hvor man kan betale med Dankortet. Reglerne skal på den måde være med til at fremtidssikre Dankortet til gavn for både danske forbrugere og forretninger

Flere, især mindre, forretninger undlader i dag at give kunderne mulighed for at betale med Dankortet, fordi de vurderer, at udgiften ikke står mål med fordelene. Denne udfordring gør regeringen nu noget ved.

Med de nye regler vil forretningerne fremover kunne vælge mellem enten at betale et fast abonnement, ligesom i dag, eller at skifte til en værdibaseret prismodel, hvor forretningerne betaler en procentsats per transaktion. Sidstnævnte model for opkrævning bliver i dag brugt for en række andre betalingskort, men har ikke været tilgængelig for Dankortet før nu.

De nye regler fordeler samtidig omkostningerne til Dankort-systemet mere ligeligt mellem de enkelte forretninger. Ændringerne gør det samlet set attraktivt for flere forretninger at modtage Dankortet.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

“Det er vigtigt, at danske forbrugere og detailhandlen har adgang til billige, effektive og sikre betalingsløsninger. Dankortet er en både billig, effektiv og sikker betalingsløsning, og jeg er derfor glad for at kunne understøtte fremtidssikringen af Dankortet. Det vil være til gavn for både forbrugerne og forretningerne, der særligt i denne tid har brug for så gode rammevilkår som muligt.”

De nye regler vil ændre modellen for, hvor meget en forretning skal betale til Nets, hvis forretningen gerne vil have, at kunder skal kunne betale med Dankortet. Dankortet bliver nemlig billigere at modtage både for forretninger med mange små transaktioner og for forretninger med et lavt antal transaktioner. Omvendt vil forretninger med få store transaktioner opleve en mindre prisstigning.

”De nye regler sikrer, at den enkelte forretning betaler en mere retvisende del af omkostningerne til Dankort-systemet i forhold til forretningens Dankort-omsætning og antal Dankort-transaktioner. Ændringerne af reglerne betyder derfor, at det bliver attraktivt for flere forretninger at modtage Dankortet,” forklarer Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør hos DSK.

“Der har derfor været et serviceeftersyn af betalingen for Dankortet. Der sker pr. 1. juli en justering uden Nets får flere penge i kassen, men hvor Dankortet faktisk bør være billigst for butikkerne, uanset om kunderne køber for små eller store beløb. Det støtter DSK,” siger Claus Bøgelund Nielsen.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: