Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Nye anbefalinger om gravides indtag af tun

Fødevarestyrelsen fraråder nu helt, at gravide, kvinder, der ammer, og børn spiser frisk tun. Hidtil har anbefalingen været, at gravide højst burde spise 100 gram frisk tun og andre friske

Fødevarestyrelsen fraråder nu helt, at gravide, kvinder, der ammer, og børn spiser frisk tun. Hidtil har anbefalingen været, at gravide højst burde spise 100 gram frisk tun og andre friske udskæringer af de store rovfisk som tun, gedde og haj om ugen.

Dåsetun
Dåsetun fremstilles af mindre og yngre fisk, som ikke indeholder nær så meget kviksølv som de store. Gravide, ammende og børn kan derfor ifølge anbefalingerne spise op til 1 dåse tun om ugen, men bør dog undgå dåser med hvid tun eller albacoretun, som har et højere indhold af kviksølv. Børn under 3 år frarådes helt at spise tun på dåse.

Generelle anbefalinger
Fødevarestyrelsen anbefaler fortsat, at alle spiserforskellige fisk fx rødspætte, rødtunge, skrubbe, torsk, kuller, kulmule, sej, fiskerogn, sild og opdrættet laks. Gerne 350 gram fisk om ugen.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: