Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ny branchedirektør for købmændene

Til nytår fratræder John Wagner efter mere end 27 år som adm. direktør for De Samvirkende Købmænd og efterfølges af Jannick Nytoft, som tidligere har været branchedirektør for Horesta og

Til nytår fratræder John Wagner efter mere end 27 år som adm. direktør for De Samvirkende Købmænd og efterfølges af Jannick Nytoft, som tidligere har været branchedirektør for Horesta og EjendomDanmark.

Siden efteråret 1995 har journalisten, tidl. generalsekretær i Det konservative Folkeparti, John Wagner, været de danske købmænds talsmand. Grænsehandel, lukkelov og kampen mod hypermarkeder har gjort ham landskendt som lobbyist for de 1450 købmænd i DSK bl.a. REMA 1000, MENY og SPAR. Men til nytår er det slut – helt og aldeles efter eget valg.

”For et år siden meddelte jeg min formand, at tiden var inde til et generationsskifte. 27 år i DSK – og forinden yderligere en halv snes år med lederansvar – må være nok. Hvis jeg som snart 67-årig skal udleve min længe forberedte plan om at have en håndfuld år med bestyrelsesarbejde, politisk kommentator-virksomhed, skrive et par bøger og forbedre mit golfhandicap, så er det nu”, siger John Wagner.

Ny adm. direktør for DSK bliver Jannick Nytoft valgt af en enig bestyrelse i DSK. Han er 50 år, uddannet cand.scient.pol. og har 14 års direktør-erfaring fra Horesta, EjendomDanmark og DVCA/Aktive Ejere. Tidligere har han også været viceborgmester i Albertslund for partiet Venstre.

”Jeg ser meget frem til at begynde i DSK som adm. direktør og være med til at arbejde for de bedste vilkår til købmændene. Det er store sko, som skal fyldes ud efter John Wagners mange års stærke arbejde med at forbedre købmændenes rammevilkår”, siger Jannick Nytoft.

”Købmændene repræsenterer en væsentlig kerne i dansk dagligvarehandel. Det er de store supermarkeder i de større byer, de mindre lokale købmænd i landdistrikterne og hele conveniencesektoren, som er uundværlige for vores samfund.  Uanset hvor i landet købmanden er, så har vi har alle brug for, at vores købmænd trives og har gode vilkår, f.eks. nok arbejdskraft, en god planlov, som også sikrer de små samfund en dagligvareforsyning, og lavere fødevaremoms, hvor Danmark ligger højere end vores nabolande. Her og nu en nødvendig energihjælp i en svær tid”, siger den kommende DSK-direktør, som tiltræder ved årsskiftet.

Formanden for DSK’s bestyrelse, MENY-købmand Torben Christensen, kalder generationsskiftet ”perfekt tilrettelagt”

”Vi vedtog for to år siden en femårig strategiplan og besluttede i kølvandet på det at nedsætte et successionsudvalg til at håndtere det generationsskifte, som John forberedte os på. Udvalget har hele vejen været fuldstændig enige i de valg, vi har foretaget. Bestyrelsen har uden indvendinger godkendt udvalgets indstilling, og vi er sikre på, at vi i Jannick Nytoft har valgt den rigtige kandidat, velvidende det bliver en stor opgave at udfylde rollen som adm. direktør efter John Wagner”, siger Torben Christensen.

John Wagner er i dag bl.a. medlem af bestyrelsen for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, næstformand i VANA – Dansk emballageansvar, formand for bestyrelsen i Fonden af 1. oktober 1959, sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten og kommentator i Ugebrevet Mandag Morgen og TV2 News & Co.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: