Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ny aftale styrker Dankortet

Et stigende antal kunder vælger at betale med Appel Pay, når de handler i dagligvarehandlen. Derfor har Danske Bank i dag offentliggjort en aftale med Nets, der giver bankens Dankort-kunder

Et stigende antal kunder vælger at betale med Appel Pay, når de handler i dagligvarehandlen. Derfor har Danske Bank i dag offentliggjort en aftale med Nets, der giver bankens Dankort-kunder mulighed for at betale med deres Dankort, når de bruger Apple Pay. Det er første gang i mange år, at en stor bank træffer en beslutning, der entydigt bakker op om Dankortet.

I dag er det muligt at benytte sit Mastercard og Visa i Apple Pay, men med den nye aftale bliver det fremadrettet muligt for kunderne også at benytte deres Dankort. Dermed får kunderne en større fleksibilitet i valg af betalingsmetode.

For butikkerne betyder det, at de får mulighed for at trække beløbet på Dankort-delen af kundernes Visa/Dankort, hvilket er en billigere løsning.

”I dag afregnes alle transaktioner i Apple Pay efter Visas tariffer. Når teknikken er på plads – forventeligt inden forår – vil butikkerne kunne konvertere dyre Visa-transaktioner til billigere Dankort-transaktioner. En løsning, der er billigere for den enkelte butik. Det er altså en rigtig god aftale for dansk detailhandel, som Danske Bank og Nets i dag har offentliggjort. Andre banker vil forhåbentlig lade sig inspirere af Danske Bank og træffe den samme beslutning”, siger Claus Bøgelund Nielsen, der er vicedirektør i De Samvirkende Købmænd.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: