Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Nu kommer madspild på skoleskemaet

Ni ud af ti børn i 4.-6. klasse har hørt om madspild. Alligevel levner over halvdelen af eleverne lidt af frokosten i skolen og aftensmaden derhjemme. Det viser en undersøgelse

Ni ud af ti børn i 4.-6. klasse har hørt om madspild. Alligevel levner over halvdelen af eleverne lidt af frokosten i skolen og aftensmaden derhjemme. Det viser en undersøgelse udarbejdet i forbindelse med et nyt undervisningsmateriale om madspild fra Miljø- og Fødevareministeriet.

– Mad og måltider fylder meget i vores liv, fra vi er helt små, og børn har gavn af at lære om, hvor maden kommer fra og om de ressourcer, der går til spilde, når spiselig mad smides i skraldespanden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Det nye undervisningsmateriale kan give børnene nogle praktiske redskaber, så de for eksempel lærer at kende forskel på ”sidste anvendelsesdato” og ”bedst før”, og hvordan man opbevarer maden, så den ikke bliver dårlig. På den måde bliver børn bevidste om madens værdi og får gode vaner med sig videre i livet.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby mener, at alle børn bør have en grundlæggende viden og forståelse for, hvor maden kommer fra, hvad den indeholder, hvad den gør ved vores krop og ikke mindst hvad madspild koster miljøet og samfundet.

– Det kan børn lære om både foran komfuret med mor og far og i skolen, siger hun.

Landbrug og Fødevarer har været med til at udvikle undervisningsmaterialet sammen med fagfolkene i Miljø- og Fødevareministeriet.

Karen Hækkerup, som er direktør i Landbrug og Fødevarer, siger, at det største madspild sker hjemme hos forbrugerne:- Derfor er det vigtigt, at vi giver børnene evner og kompetencer til at mindske madspild, da de jo er den nye generation af forbrugere. De skal også gerne blive bedre til at lave mad og få mere viden om råvarerne.

Det nye undervisningsmateriale er tilgængeligt på hjemmesiden Mind the Trash: www.mindthetrash.dk/forloeb-9 .

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: