Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Næsten 6 ud af 10 har grænsehandlet

Ny meningsmåling viser, at næsten 60 pct. af landets husstande har grænsehandlet øl eller sodavand i Tyskland inden for det seneste år. Det er det højeste tal, der er målt

Ny meningsmåling viser, at næsten 60 pct. af landets husstande har grænsehandlet øl eller sodavand i Tyskland inden for det seneste år. Det er det højeste tal, der er målt i undersøgelser foretaget af De Samvirkende Købmænd

Siden sommeren 2008 har De Samvirkende Købmænd løbende foretaget undersøgelser af danskernes grænsehandel. En ny undersøgelse, der er gennemført af Interresearch i juni 2012, viser, at 57,1 pct. af de danske husstande har grænsehandlet øl eller sodavand i tyske grænsebutikker inden for det seneste år.

Tilbage i 2008 var det under halvdelen af de danske husstande, der grænsehandlede. 62 pct. oplyste i juni 2008, at de grænsehandlede ”aldrig” eller ”mindre end én gang årligt.” I perioden marts 2010 til februar 2012 var det mellem 48 pct. og 53 pct., der tilsvarende ”aldrig” grænsehandlede eller ”mindre end én gang årligt.”

”Grænsehandelen har formentlig aldrig været så omfattende som netop nu. Det er overvældende, når 57 pct. af husstandene oplyser, at de har handlet øl eller sodavand i Tyskland inden for det seneste år. Til sammenligning er det næsten identisk med antallet af husstande med bil, da 59,7 pct. af landets husstande råder over bil,” siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i DSK, De Samvirkende Købmænd.”

”Før sommeren blev det dokumenteret, at de danske bryggerier allerede sidste år solgte 1,2 mia. enheder til grænsehandelen. Med de seneste afgiftsforhøjelser – og dagens undersøgelse fra DSK – må vi konstatere, at grænsehandelen fortsætter sin himmelflugt. Alene sidste års salg svarer til, at hver danske familie køber 420 enheder svarende til mellem 17 og 18 rammer sodavand eller øl hvert år i tyske butikker – og tallet er endda stigende,” siger Claus Bøgelund Nielsen.”

Fakta om undersøgelsen

Spørgsmål: Har du eller din husstand grænsehandlet øl eller sodavand i tyske grænsebutikker inden for det seneste år:

  Antal svar  Procent
Ja 714 57,1
Nej 535 42,8
Ved Ikke 1 0,1
Total 1249 100,0

  

 

 

 

 

 

Kilde:

Undersøgelsen er gennemført af Interresearch i juni 2012 for De Samvirkende Købmænd og må kun offentliggøres med henvisning til, at Interresearch har stået for dataindsamling. Der er gennemført 1249 internetbaserede interviews med et repræsentativt udsnit af den voksne danske befolkning i alderen 18 år+. For at sikre repræsentativitet er data vægtet på køn, alder, uddannelsesniveau og hvad man stemte ved seneste folketingsvalg. 

Kontakt

Kontakt vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, tlf. 23 45 30 59, cbn@dsk.dk.

Tidligere undersøgelser om grænsehandel kan findes under Viden om grænsehandel.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: