Nyheder

Minister smagte på gris med tre hjerter i MENY

24. maj 2017
             
    

Slagtermester Erik Larsen og købmand Christian Kragbøll var klar med pakkevis af gris med tre hjerter, da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besøgte MENY på Vermlandsgade på Amager i formiddags.

Ministeren var i MENY for at møde medier, medarbejdere og kunder med nyheden om, at det nye statslige dyrevelfærdsmærke nu gør det nemmere for de handlende at købe ind med hjertet, når de køber grisekød i bl.a. MENY og REMA 1000.

I butikkens slagterafdeling var der smagsprøver på, hvad kunderne kan forvente med bedre dyrevelfærd på menuen: fx grillede koteletter fra Frilandsgrisen med tre hjerter, som er det højeste niveau for dyrevelfærd i det nye statslige dyrevelfærdsmærke ”Bedre Dyrevelfærd”.

Ministeren afslørede i MENY, at forarbejdet pålæg bliver det næste område, som blive omfattet af det statslige dyrevelfærdsmærke med et, to eller tre hjerter. Herefter følger kylling og æg:

”Nu lægger vi ud med grisekød. Men inden for det næste år håber vi at præsentere æg og pålæg med hjerter på. Derudover arbejder vi på at kunne tilføje fjerkræ og senere okse- og kalvekød. Mulighederne er jo mange. Hvis vi opnår forbedringer af dyrevelfærden for grise, kan vi udvide med andre dyrearter og andre produkter.”

Det glæder adm. direktør John Wagner, DSK:

”Vores Kundepanel med 1.300 besvarelser bekræfter, at vi er på rette vej med det nye, statslige dyrevelfærdsmærke. Det gør det lettere for kunderne at vælge grisekød fra besætninger, hvor der er taget større hensyn til dyrevelfærden, end loven foreskriver. Undersøgelsen bekræfter samtidig, at næste skridt bør være en tilsvarende mærkning af fjerkræ-produkter, herunder æg”.

Siden slagtermester Erik Larsen kom til MENY Vermlandsgade for et halvt år siden, har han forberedt sig på det nye statslige dyrevelfærdsmærke ved at satse på Frilandsgris:

”En kombination af sortiment, pris og markedsføring betyder, at vi har taget hul på det nye dyrevelfærdsmærke med en omsætning af Frilandsgris på 80 pct. af omsætningen på svinekød. Med hjælp fra dyrevelfærdsmærket er det målet at nå op på mindst 90 pct.”

Læs også: Køb dyrevelfærd i din køledisk.

Slagtermester Erik Larsen fremhæver Frilandsgris for dyrevelfærd og spisekvalitet.