Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Mere og bedre mad til danskerne

MENY sætter ny milepæl med syv gange åbningsfest. Kæden er nu på 120 butikker Syv købmænd og flere hundrede madarbejdere gav ny luft under vingerne til hele Danmarks fødevaremarked, da

MENY sætter ny milepæl med syv gange åbningsfest. Kæden er nu på 120 butikker

Syv købmænd og flere hundrede madarbejdere gav ny luft under vingerne til hele Danmarks fødevaremarked, da MENY med nu 120 butikker i går torsdag kunne byde kunder velkommen til tre nye butikker i Hjerting ved Esbjerg, Ballerup og Randers.

Desuden kunne fire topmoderniserede MENY’er på Nordens Plads på Frederiksberg, Jægersborg Alle 4 i Charlottenlund, Præstø og Hjørring melde sig klar til den store festdag, hvor flere borgmestre var på pletten med saks og pæne ord.

Dermed sætter MENY en ny milepæl som købmændenes madmarked, hvor et landsdækkende koncept kombineres med lokal tilpasning.

Kædedirektør for MENY, Kenneth Holmen Pedersen, har på to dage besøgt de syv festklædte butikker, der konkurrerer på et marked under vidt forskellige vilkår:  – Uanset om det er nye butikker eller ældre butikker, som er blevet moderniseret, så mærker man alle steder ånden i MENY tilsat det ekstra krydderi, som købmanden i kraft af sit lokalkendskab er bedst til at smage sin MENY til med.

Kædedirektøren hæfter sig også ved, at travle købmænd har haft overskud til at tage kollega- og kædekasketten på og sammen med deres egne medarbejdere hjælpe de nye butikker i gang.

– Fællesskabet og stoltheden over at være med i en kæde, som i den grad sætter dagsordenen for mere og bedre mad til danskerne gennem sortiment, kvalitet og faguddannede medarbejdere, slår nu for alvor igennem, siger Kenneth Holmen Pedersen, der er imponeret over med hvilken beslutsomhed og præcision de mange nye og ombyggede butikker er gjort klar til den store fælles åbningsfest.

Købmand Lars Hansen. Foto: Helle-Karin Helstrand

MENY Hjerting. Den afgående borgmester i Esbjerg, Johnny Søtrup, klippede formentlig sidste snor som byens førstemand, da han klokken 08.00 var med til at åbne et helt nyt fødevaremarked i Hjerting ved Esbjerg: – Den ligger i et område, hvor der bor mange mennesker, og hvor grundene går som varmt brød, så det skal nok komme til at gå godt.

Købmand Lars Hansen, MENY Hjerting, fremhæver et stort udvalg af vine samt en stor frugt og grøntafdeling.  Han er også imponeret over den betjente slagter-og delikatesseafdeling.

Med et nyt fødevaremarked på 1.600 m2 glæder købmanden sig til at give beboerne i Hjerting og omegn en indkøbsoplevelse, hvor kunden og madglæden i centrum: – Vi ligger i et område med mange discountbutikker, så det bliver dejligt at kunne tilbyde et bredt sortiment af kvalitetsvarer til kunderne.

MENY Randers. I Randers bød den nyslåede købmand Mads Nybo med en fortid i Dansk Supermarked velkommen til den nye MENY på 1.250 m2 salgsareal i den tidligere KIWI i Vorup i byens sydlige del.

– Siden vi overtog butiksanlægget for et par måneder siden, har vi været i gang med en kæmpemæssig ombygning, hvor alt fra loft, gulv, lys, facade og parkeringsplads er nyt. Med indretningen af butikken har vi skelet til udlandet. Det betyder, at vi som et hjerte midt i butikken – og ikke som ellers normalt ude langs væggene – har bygget vores specialafdelinger – fagligt betjent slagter og delikatesse og frisk fiske-afdeling op, fortalte Mads Nybo forud for åbningsfesten til Randers Amtsavis.

Han har også store forventninger til, at kunderne allerede få skridt inde i butikken ved siden af frugt og grønt kan forsyne sig fra en disk med et hurtigt og nemt måltid – lige til at tage med. MENY har også indledt et samarbejde med Hornbæk Bageri, der vil levere friskbagt brød og kager.

Også her viste Claus Osmann Jensen, som er borgmester frem til årsskiftet, sin interesse den nye butik og holdt tale og klippede den røde snor.

MENY Nordens Plads. Blandt de mest spektakulære ombygninger og moderniseringer er Domus Vista – ejet af KFI Erhvervsdrivende Fond – som for syv år siden investerede 90 mio. kr. i dele af det kombinerede butikscenter og boligkompleks.

Renoveringen af MENY på Nordens Plads på Frederiksberg begyndte så småt for et års tid siden. Butikken er udvidet og er nu blande de største MENY’er med sine 2.200 m2. Den betjente slagter, delikatesse og Fiskehalle udgør krumtappen i det nye fødevaremarked.

I butikkens forområde kan kunderne blandt andet besøge bageriet Bodenhoff, der er blevet større og har fået en lille café til kunderne med udsigt ud over Nordens Plads. Ved siden af ligger Peter Beier chokoladebutik. Der er også en loungebar, hvor man kan nyde et glas vind i selskab med tapas.

Købmand Michael West bød på kaffe og rundstykker fra klokken 7 om morgenen. Flere hundrede stod i kø, da han og borgmester Jørgen Glenthøj en time senere holdt åbningstaler. Den genvalgte konservative borgmester brød ud i jubelsang over en dejlig dag.

Michael West takkede for kundernes tålmodighed:  – Vi har prioriteret at holde åbent i hele ombygningsperioden af hensyn til vore mange faste kunder. Det har dog ikke været uden udfordringer at gennemføre en så omfattende ombygning. Stor tak til tålmodige og loyale kunder. Og ikke mindst tak til medarbejderne.

MENY Hjørring. Også i Hjørring har byens førende fødevaremarked gennem årtier fået en omfattende ansigtsløftning. På åbningsdagen kunne købmand Henrik Svanhede og hans stab på 118 medarbejdere glæde sig over, at den 13 uger lange ombygning af MENY Hjørring nu er gennemført.

Der er samlet investeret 22 mio. kroner i renoveringen af varehuset på 3.300 kvadratmeter. Ud over butikken er 1700 kvadratmeter lager og administration under tag.

– Butikken var ikke ombygget siden 1999, så den trængte også til det. Vi skulle have nyt gulv og nye køle- og frostfaciliteter, fortalte Henrik Svanhede forud for åbningen til Nordjyske.

Butikken blev genåbnet af borgmester Arne Boelt. Den socialdemokratiske borgmester blev ved kommunalvalget to dage før genvalgt, og han kan dermed se frem til fire år med borgmesterkæde og klipning af røde snore.

Det nye fødevaremarked byder velkommen til Lagkagehuset og senere et apotek.

MENY Præstø. Også i Præstø har kunderne og medarbejdere gennem længere tid måtte leve med byggerod, mens MENY blev ombygget og istandsat for godt 20 millioner kroner.

-Vi er selvfølgelig utroligt glade for, at ombygningen endelig er overstået. Og så er vi lettede over, at vores kunder har taget vores byggeroderi så pænt, siger købmand Kenneth Nielsen.

Bageren er flyttet. Slagteren er vokset. Grøntafdelingen er rykket frem i butikken. Og så har medarbejderne fået en arbejdsstation midt i butikken for at komme endnu tættere på kunderne.

MENY Ballerup. Ballerup vest for København kunne også deltage i torsdagens MENY-fest, da købmand Morten Caspersen bød velkommen til et madmarked på 1.325 m2 centralt i byen med adgang til gågade og stor parkeringsplads.

–  Med åbningen af MENY i Ballerup får beboerne muligheden for at gå på opdagelse i et inspirerende fødevaremarked, hvor man samtidig kan finde de sædvanlige dagligvarer, siger Morten Caspersen.

Han glæder sig over, at det er lykkedes at lave et samarbejde med kvalitetsbageren, Farumhus, der har åbnet et lille brødudsalg med siddepladser, hvor man også kan sidde og nyde en god kop kaffe.

MENY Jægersborg. Købmand Morten Olsen tyvstartede åbningsfesten fredag den 17. november, hvor han kunne byde kunderne velkommen til en 250 m2 større butik på Jægersborg Allé 4. Den er blevet moderniseret for et tocifret millionbeløb.

Gennem et halvt år har håndværkerne haft travlt at give fødevaremarkedet en make-over, så det nu fremstår som det rette mad-mekka i MENY-familien.

De ekstra kvadratmeter giver mulighed for at tilbyde et større sortiment inden for specielt økologi, glutenfri og veganer-varer. Og der er kommet en betjent slagter-, delikatesse- og fiskeafdeling med flere nye tiltag, bl.a. salat- og tapasbar.

Kunderne kan derudover  gå på opdagelse hos Lagkagehuset med tilhørende café, ligesom Peter Beier Chokolade er rykket ind med en butik i butikken.

Tre nye butikker:

  • Ballerup, Centrumgaden 3
  • Randers, Bøsbrovej 54
  • Esbjerg, Bytoften 20

Fire moderniserede butikker:

  • Hjørring, Frederikshavnsvej 42-48
  • Præstø, Svend Gønges Torv 9
  • Charlottenlund, Jægersborg Allé 4
  • Frederiksberg, Nordens Plads 12

 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: