Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Politikere på butiksbesøg

Købmænd byder politikere fra Det konservative Folkeparti og Socialdemokratiet velkommen i MENY i Rødovre og Lyngby Der er dyrevelfærd, klima, madspild, tobak og kontantpligt på menuen, når erhvervsminister Rasmus Jarlov

Købmænd byder politikere fra Det konservative Folkeparti og Socialdemokratiet velkommen i MENY i Rødovre og Lyngby

Der er dyrevelfærd, klima, madspild, tobak og kontantpligt på menuen, når erhvervsminister Rasmus Jarlov fra Det konservative Folkeparti og formand for erhverv-, vækst og eksportudvalget Morten Bødskov, Socialdemokratiet, onsdag i denne uge besøger MENY i Rødovre Centrum og Lyngby. Begge stiller op til folketingsvalget den 5. juni.

Søren Engberg har været købmand i næsten 30 år og har udover MENY’en i Rødovre også en MENY i Værløse. For ham handler klimaindsatsen om at tage initiativer lokalt og undgå symbolske tiltag som bæreposer i bambus, der ser godt ud på PR-kontoen, men som har en tvivlsom miljøgevinst.

Rasmus Jarlov (tv.) og Morten Bødskov. Foto: Flemming Effersøe

Når Rasmus Jarlov og Morten Bødskov går rundt i MENY Rødovre Centrum med Søren Engberg vil han teste, om de kan smage forskel på kød og et plantebaseret produkt. Han vil også forklare, hvordan han har investeret i at reducere energiforbruget med op til 30 pct. Og ved hjælp af digitalisering automatisk kan sætte prisen ned på varer tæt på udløbsdato, inden de når ud til ”skraldere”.

Turen fortsætter til MENY Lyngby, hvor købmand Niels Sejerbo Jensen glæder sig til at vise en butik, hvor sortiment, kvalitet og faglighed er nøgleordene: – Vi har en holdning til kvalitet og handler på det. Måske det kan virke som inspiration for politikerne?

Han er uddannet slagter i 1983 og har bl.a. været varehuschef i Kvickly Holte, Holbæk og Frederikssund, inden han for nylig kom til MENY i Lyngby, hvor han bl.a. er med til at sætte det statskontrollerede Bedre Dyrevelfærd på menuen, så kunderne får bedre mulighed for at handle med hjerte og hjerne.

Købmand Søren Engberg, MENY Rødovre Centrum. Foto: Flemming Effersøe
Købmand Niels Sejersbo Jensen, MENY Lyngby. Foto: Dagrofa

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: