Spring til indhold
Søg
Close this search box.

MADarbejdere skruer op for blusset

Grøn trio i MENY Domus Vista har opskriften på god og sund mad for såvel kræsne som travle kunder Fredag eftermiddag bliver kunderne i MENY Domus Vista ikke bare mødt

Grøn trio i MENY Domus Vista har opskriften på god og sund mad for såvel kræsne som travle kunder

Fredag eftermiddag bliver kunderne i MENY Domus Vista ikke bare mødt af et farveorgie i frugt- og grøntafdelingen. Luften er også krydret med duften af smagsprøver på varme retter. Når synsindtrykket og smagsløgene er pirret, kommer opskriften og råvarerne ofte i kurven.

– Vi sætter en ære i at overraske vores kunder med den gode smag i en kombination af råvarer, som de ikke selv havde skænket en tanke. Og så skal det være nemt at gå til, når de kommer hjem i køkkenet, siger butikkens grøntchef Martin Coulthard.

Han har styret frugt- og grønafdelingen i Domus Vista i 13 år og har siden indvielsen af en gennemrenoveret butik i efteråret været spydspids for et team af MADarbejdere.

Martin Coulthard har sammen med sin 1. mand Gustav Pape Gjerrild og salgsassistent Britt Mielow forvandlet frugt- og grøntafdelingen til et mekka for smagsoplevelser. Trioen henter inspiration i egne kogebøger og eksperimenterer med råvarerne hjemme i køkkenet, inden de bliver tilberedt og serveret for kunderne.

Britt Mielow har med en privat samling af 150 kogebøger en guldgrube af opskrifter. Hun elsker at lave mad og finde på noget nyt. Hendes to døtre bliver forkælet med mad, der smager og med stor variation. Nu får kunderne i Domus Vista også glæde af hendes kogekunst.

– Allerede torsdag sidst på dagen, går vi år vi i gang med at forberede den planlagte smagsprøve, fortæller Martin Coulthard. Trioen fordeler fredagene imellem sig og dermed det store arbejde med at klargøre råvarerne.

Karma i køkkenet

Maduniverset får ekstra næring fra et samarbejde med Catherine Daverne, der har udgivet ”Kærlig Køkken Karma” med vegetariske opskrifter. Den kan købes eksklusivt til favørpris i MENY Domus Vista.

Catherine Daverne er uddannet kok fra Kong Hans Kælder og med 30 års erfaring i spirituel praksis med pilgrimsrejser i Indien.

– Et program på DK4 med Catherine er i støbeskeen. Her vil hun bruge opskrifter fra kogebogen. Det er planen, at vi skal sponsere råvarerne til programmet, fortæller grøntchefen, der et par gange har haft gæsteoptræden af den vegetariske karma-kok til fredagssmagningerne.

Selv om den grønne trio er dedikeret til god mad og gennem årene har høstet stor viden om gode råvarer og sortiment, så står deres MAD-kolleger i slagter, delikatesse, øl og vin klar til at tage over, når kunderne har mere specifikke spørgsmål.

– Vores fornemste opgave er at inspirere og vise, at vi har et meget bredt og dybt sortiment og mange nyheder, siger Martin Coulthard og sammenligner det med, at kunden er en gæst af huset, som skal føle sig velkommen og godt tilpas. Og få lyst til at komme igen.

Passionerede medarbejdere

Butikschef i MENY Domus Vista, Jesper Gulbrandsen, mener, at MENY ikke bare er kommet på landkortet hos mange; men også på menu-koret hos forbrugerne takket være de dygtige, dedikerede og passionerede MADarbejdere som f.eks. den grønne trio i Domus Vista.

– Jeg vil uden at blinke sige, at vi i dag adskiller os markant i markedet, når det handler om fagkompetent og god service.

Kædedirektør Kenneth Holmen Pedersen, MENY, lægger vægt på, at MADarbejderne i endnu højere grad skal kunne agere som måltidsrådgivere i mødet med kunderne: – Rådgivning og inspiration er en unik kompetence, der ikke uden videre lader sig kopiere af konkurrenter eller discountbutikker. Det betyder, at de skal kunne vejlede kunderne på tværs af kategorier og afdelinger.

Som eksempel siger han, at grøntchefen eller slagteren som kundens måltidsrådgiver skal kunne rådgive om den komplette menu. Også gerne give et bud på den gode vin til maden. Omvendt skal vinmedarbejderne kunne give et bud på, hvad slagteren skal servere til den gode Amarone.

Foto øverst: Den grønne madtrio i MENY Domus Vista set fra venstre: salgsassistent Britt Mielow, 1. mand Gustav Pape Gjerrild og grøntchef Martin Coulthard. Fotos: Flemming Effersøe

Kampen for at differentiere sig fra discountbutikkerne med kvalitet og inspiration blev for nylig omtalt i Icanyheters månedsavis med trend og nyheder i international dagligvarehandel.

Alle ugens dage kan kunderne få inspiration til et nemt og godt måltid.

Butikschef Jesper Gulbrandsen har et stærkt tema af MADarbejdere i hele butikken.

MENY Domus Vista indleder samarbejde med vegetarkokken Catherine Daverne, som senere på året er aktuel med et program på DK4.

 

 

Spiseklare ananas er et hit.

 

Martin Coulthard har været grøntmand i 13 år.

 

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: