Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Mad til tiden i MENY Langenæs

Købmandsægteparret Jeppe og Anette Nordmand har skabt et af Danmarks mest dedikerede madsupermarkeder Købmandsægteparret Jeppe og Anette Nordmand har forvandlet et traditionelt supermarked med lidt af det hele til et

Købmandsægteparret Jeppe og Anette Nordmand har skabt et af Danmarks mest dedikerede madsupermarkeder

Købmandsægteparret Jeppe og Anette Nordmand har forvandlet et traditionelt supermarked med lidt af det hele til et fokuseret madmarked med betjente afdelinger, hvor slagtere, pølsemager, fiske- og delikatessemedarbejdere, vinsommeliers, frugt- og grøntmedarbejdere, blomsterbinder og mange flere står klar at betjene og rådgive kunderne.

Efter en modernisering til 23 mio. kr. af den daværende SuperBest blev butikken genåbnet som Byens Supermarked i december 2014 med inspiration fra norske Meny-butikker, og den århusianske butik blev dermed en konceptmæssig frontløber for den nye landsdækkende MENY-kæde, der blev lanceret i sommeren 2015.

Investeringen i det nye madmarked, der har ambitioner om at være et attraktivt alternativ til Salling midt i Aarhus, har givet bonus med en stigning i omsætningen på ca. 20 pct., så MENY Langenæs på Skanderborgvej har opnået en solid 3-cifret årlig millionomsætning.

Som noget unikt for et dansk supermarked er samtlige 2.200 salgskvadratmeter belagt med et vinylgulv med eksklusivt trælook, hvad der sammen med belysning og skilte, der fortæller om butikkens historie, skaber en familiær atmosfære mellem kunder og medarbejdere. Samtidig er der lagt vægt på torvestemning, hvor kunderne kan blive inspireret og gå på opdagelse.

Da butikken åbnede i 1959, var det Danmarks første selvbetjente supermarked og kunne samtidig kalde sig Nordeuropas største varehus. I 1978 blev den købt af Jeppes far Preben Nordmand Madsen.

– Vi har valgt visuelt at gengive en lille del af stedets historie. Det er der mange af vores lidt ældre kunder, som synes er sjovt. Ikke mindst de ældre kunder kommer jævnligt i butikken for at købe dagens ret til 40 kroner. Der bliver typisk solgt 150 retter om dagen, fortæller Jeppe Nordmand, der sammen med Anette overtog butikken samt fire andre i 2007 fra hans forældre Maren og Preben Nordmand Madsen.

De øvrige fire butikker blev solgt fra, for at de nye ejere kunne koncentrere al deres energi på at skabe det ultimative madsupermarked MENY Langenæs sammen med en stor gruppe af meget loyale medarbejdere.

– Mange af vores medarbejdere har været ansat i mere end 20 år og kender næsten kunderne og forretningen bedre, end jeg selv gør, siger Jeppe Nordmand, der som adm. direktør foretrækker at operere i kulissen og til gengæld lade sin sommelier-uddannede hustru været købmandsægteparret daglige ansigt i butikken.

Vinafdelingen er omsætningsmæssige blandt de største i Aarhus, hvor kunderne kan vælge mellem tusindvis af flasker vin og blive betjent af en de i alt tre vinsommeliers.

– Vi har travlt som aldrig før og planlægger at ansætte en detailsommelier fra Dagrofas nye vinuddannelse, der er udviklet i samarbejde med vinkyper Malene Smidt Hertz, siger Anette Nordmand, der har brugt megen tid på at finde det helt rigtige vininventar, der både skaber atmosfære og er nemt at arbejde med i hverdagen.

Købmandseventyret begyndte, da Jeppes mor drev en lille butik på campingpladsen ved Vedersø Klit, og i 1967 købte en forretning inde i Skjern sammen med Preben. Parret flyttede til Aarhus godt 10 år senere og skabte et mindre købmandsimperium med udgangspunkt i det daværende supermarked Vime på Langenæs.

For Jeppe Nordmand har livet som selvstændig købmand fået en ny drejning efter, at hans fritidsinteresse som jæger har ført ham til bl.a. Sydafrika, hvor han ejer hovedparten af et jagtområde på 1.000 hektar i Limpopo-provinsen. For tre år siden han fik bygget en eksklusiv lodge, hvorfra der tilbydes storvildtjagt i bushen.

Med tiden har han selv opbygget en samling af jagttrofæer, der bliver udstillet i en såkaldt trofæ-stue på en nyerhvervet skovejendom på Djursland, hvorfra der også skal drives jagt.

Og endelig ejer Jeppe Nordmand 20 pct. af aktierne i First Class Trophy, der er blandt Nordeuropas største inden for udstopning af dyr.

Se flere fotos fra butikken på DSKs Facebook: https://www.facebook.com/De-Samvirkende-Købmænd-785063684895898/photos/?tab=album&album_id=1135872713148325

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: