Nyheder

Mad-passion, nicheprodukter og de gode idéer i fokus på Foodexpo

8. februar 2018
             
    

Når Nordens største fødevaremesse Foodexpo skruer op for blusset i MCH Messecenter Herning den 18.-20. marts 2018, bliver der ekstra fokus på små og opfindsomme fødevarevirksomheder

Foodexpo er i vækst og udvider med to haller til marts, så der også bliver plads til Gastronomitorvet og Food Market. Her kan lokale fødevareproducenter servere nyheder for de professionelle indkøbere, der kommer fra hele landets detailhandel samt hotel- og restaurationsbranchen.

– I Hal K, hvor Gastronomitorvet og Food Market er placeret, kan indkøberne opleve ægte torvestemning, når flere lokale fødevareproducenter byder indenfor til ekstraordinære smagsoplevelser, hvor høj kvalitet og lækre, nicheorienterede råvarer er i fokus, siger Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder Foodexpo.

Æblegranulat og toppings med insekter er et par eksempler på fødevarer med innovation som afgørende ingrediens.

Dorte Storper, der er direktør i Videncenter for Fødevareudvikling, vurderer, at Foodexpos initiativ med Gastronomitorvet og Food Market vil få synlig og positiv effekt for udbredelsen af nye, spændende danske special-fødevarer:

– Der er et enormt potentiale hos de mange små og mellemstore fødevareproducenter. Dette projekt vil hjælpe med at synliggøre et stort antal spændende kvalitetsprodukter fra regionen og hele Danmark.

Hun mener, at Foodexpo kommer til at virke som et inspirerende udstillingsvindue for råvarer og fødevarer fra de forskellige egne.

– Det vil medvirke til, at køkkenerne rundt om i landet i stigende grad får øjnene op for mulighederne. I sidste ende kommer de nye samarbejder mellem lokale fødevareleverandører og landets restauranter, hoteller, kantiner og cafeer forbrugerne til gode via endnu bedre madoplevelser, siger Dorte Storper.

Blandt udstillerne, der præsenterer anderledes råvarer, er den danske start-up-virksomhed Enorm, der blandt andet sælger snackprodukter og toppings med insekter.

– Vi vil gerne gøre en forskel, og insekter kan virkelig rykke noget i forhold til en mere miljøvenlig fødevareproduktion. siger Jane L. Sam fra Enorm Food.

Den lokale fødevareproducent Vesterhavsmost blæser en verdensnyhed ind på messen.

– Udover at præsentere messens besøgende for vores high-end æblemost, så introducerer vi en verdensnyhed i form af æblegranulat, hvor vi udnytter pulpen, der bliver tilovers, når vi presser saften ud af æblerne, siger Søren Laubjerg, der er indehaver af Vesterhavsmost.

Æblegranulat, der med fordel kan benyttes i bagerier, bekæmper madspild og har et højt fiberindhold på 35 procent, det indeholder 42 procent naturligt sukker, glutenfrit og fri for E-numre.

Der indgår proteiner i produktet, og det har et højt indhold af pektin, hvilket betyder, at det kan bruges til at jævne fødevarer med.