Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Løvbjerg klædt på til fremtiden

Større og topmoderniseret discountsupermarked er åbnet i Trøjborg Centret Løvbjerg Supermarked A/S har investeret et større millionbeløb i en ombygning af den cirka 35 år gamle butik i Trøjborg Centret

Større og topmoderniseret discountsupermarked er åbnet i Trøjborg Centret

Løvbjerg Supermarked A/S har investeret et større millionbeløb i en ombygning af den cirka 35 år gamle butik i Trøjborg Centret i den nordlige del af Aarhus. Salgsarealet er udvidet fra 1.600 til 2.100 m2.

Butikkens købmand gennem næsten 20 år, Claus Høegh, glæder sig over, at modernisering og udvidelsen af butikken nu gør det muligt at forene det bedste fra supermarkedet og discountbutikken:

– Slagterafdelingen er nu åben og betjent med egne kødudskæringer, delikatesser og færdigretter. Vi har også skærpet profilen på glutenfrie produkter, økologi, specialøl og frugt og grønt.

Købmanden fortæller, at mange af kunderne er studerende, der bor alene eller sammen med en ven eller en kæreste. Nogle par får også deres første barn, inden de flytter væk fra de små lejligheder. En anden stor gruppe er ældre, der enten bor sammen som par eller er blevet alene.

Butikkens omsætning har rundet 100 mio. kr.  Med et større salgsareal, egenproduktion og bredere sortiment er det målet at få trecifrede indekstal på omsætningen.

Moderniseringen markerer en ny milepæl for den familieejede købmandskæde med base i Horsens. Efter alt at dømme vil kædens nuværende 16 butikker i Jylland og på Fyn tilsammen levere et fornuftig overskud i 2017.

Dermed kan adm. direktør Jesper Due gentage kunststykket med sorte tal på bundlinjen siden 2015. Han overtog ledelsen i 2014 og har 20 års erfaring fra Dansk Supermarked.

– Vi har stabiliseret driften og lagt årene med røde tal på bundlinjen bag os. Nu har vi overskud til at udvikle kæden. Jeg håber, at vi i løbet af året kan præsentere planer for et par nye butikker. Men vi åbner ingen nye i 2018, siger Jesper Due.

Det er syv år siden, at Løvbjerg sidst åbnede en ny butik. Det var i Fredericia i 2011.

Løvbjerg Supermarked A/S har rødder tilbage til 1926, da Christian Løvbjerg åbnede en butik i Torsted ved Horsens. Løvbjerg ejes fortsat af familien Løvbjerg – nu på 3. generation.

Løvbjerg-familien har tidligere været dansk partner i supermarkedskæden REMA 1000, hvor man frem til 2003 ejede 50 pct. Det historiske bånd har frem til udgangen af 2017 betydet, at Løvbjerg har brugt samme grossist som REMA 1000.

– Vi har valgt at skifte Reitan Distribution ud med Dagrofa som grossist her fra årsskiftet. Det giver os bedre mulighed for at kunne tilpasse sortimentet i den enkelte butik til kundegrundlaget. Nu har vi for første gang fået private label-varer på hylderne. Det drejer sig om ca. 1.000 varer fra Dagrofa-serierne Gestus, Grøn Balance og First Price, siger Jesper Due.

Fotos: John Wagner

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: