Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Lavere loft for NETS dankortopkrævninger hos fysiske butikker

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sænket loftet for det årlige beløb, som Nets må opkræve i gebyr af forretningerne, for at der kan betales med Dankort i den fysiske handel. Beløbet

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sænket loftet for det årlige beløb, som Nets må opkræve i gebyr af forretningerne, for at der kan betales med Dankort i den fysiske handel. Beløbet er sat ned med 7,1 procent. Området er reguleret, så de fysiske forretninger og i sidste ende forbrugerne ikke skal betale urimeligt meget for at bruge deres Dankort.

Hos DSK glæder vi os naturligvis over, at vi i Danmark har et yderst velfungerende nationalt betalingskort, der er med til at sikre lave priser for butikkerne og dermed også for forbrugerne.

Hvert andet år undersøger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen omkostningerne og fastsætter på baggrund heraf et loft for beløbet, som Nets må opkræve. Omkostningerne ved driften af dankortsystemet består af pengeinstitutternes omkostninger ved at udstede dankort og Nets’ omkostninger ved at indløse dankorttransaktioner.

Loftet er sat ned, fordi omkostningerne til at behandle dankorttransaktioner er faldet hos Nets og pengeinstitutterne.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: