Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Årets slagtermester fylder boksen med Bedre Dyrevelfærd

Danmarks dygtigste slagtermester giver det statskontrollerede dyrevelfærdsmærket vinger i MENY Præstø Bedre Dyrevelfærd har fået en ekstra fjer i hatten, hvad der vil kunne mærkes på salget af Himmerland Kylling

Danmarks dygtigste slagtermester giver det statskontrollerede dyrevelfærdsmærket vinger i MENY Præstø

Bedre Dyrevelfærd har fået en ekstra fjer i hatten, hvad der vil kunne mærkes på salget af Himmerland Kylling hos Danmarks dygtigste slagtermester Jakob Magnusson i MENY Præstø. Grisekød med tre hjerter fra Friland har i forvejen erobret en fjerdedel af køledisken.

– Kunderne har fået en øget bevidsthed om, at grisene og kyllingerne skal have haft et bedre liv, inden de bliver slagtet og spist. Selv om det først er nu, at vores kyllinger fra Himmerland bliver mærket med Bedre Dyrevelfærd, så har kunderne allerede taget budskabet til sig om, at kyllingerne har mere plads og adgang til udeareal og næsten ingen transport til slagteri, siger Jakob Magnusson.

I køledisken ligger fire rækker med hele kyllinger fra Himmerland i tre varianter; traditionelle mærket med to hjerter samt økologiske og fritgående mærket med tre hjerter. De har stort set fortrængt kyllingerne uden dyrevelfærdsmærket.

Ved siden af ligger pakker med udskåret kylling – både med og uden hjerter. Bryst, vinger og lår appellerer tilsyneladende endnu ikke i samme grad til den gode samvittighed. Men slagtermesteren forudser, at også her vil mærket med tiden få vinger.

Slagterprisen 2018

Jakob Magnusson har været slagtermester i MENY Præstø de seneste fire år og har sammen med købmand Kenneth Nielsen været med til at udvikle butikken som et moderne madmarked, der lever op til kædens slogan ”Vi holder af mad”. Og for første gang i mange år styrer butikken nu mod sorte tal på bundlinjen.

I november i fjor blev butikken moderniseret, og slagterafdelingen fik bedre rammer til at udleve den faglige stolthed. Og i oktober i år kunne slagtermesteren modtage ”Slagterprisen 2018” af Landbrug & Fødevarer og dermed kalde sig Danmarks bedste slagtermester i kategorien supermarkeder.

Det blev fejret med ekstra gode tilbud fredag den 19. oktober og blev en ny dag med omsætningsrekord, som slog tidligere salgsrekorder til jul, nytår og påske. Mange kom for at ønske den 41-årige slagtermester til lykke med titlen. Han er uddannet hos slagter Friis i Nakskov og har de senere år været slagtermester i MENY Himmelev ved Roskilde og SuperBrugsen Lendemark på Møn.

Sammen med sit team på 10 medarbejdere sætter han i en ære i basale købmandsdyder som sortiment, kvalitet og service. Kunderne kan altid regne med at få gode råd og inspiration, som matcher højtprofilerede supermarkeder i Nordsjælland.

Selv en frossen kvalitetskylling til 225 kr. stykket fra Hopballe Mølle i Vejle Ådal har sine kunder i Præstø og omegn, hvor billigere boliger har lokket københavnere til at udleve drømme om et liv på landet, eller de har købt sommerhus på Jungshoved.

Kræsne kunder fra hele Sydsjælland

– Præstø er i sig selv en ganske lille by med under 4.000 mennesker. Og selv om vi er en sæsonbutik med mange flere kunder om sommeren, så kræver vores høje standard på kvalitet og sortiment, at vi skal lokke folk til fra både Næstved og Vordingborg.

Den betjente disk bugner ugen igennem med et stort udvalg af mad lige til at sætte i ovnen eller retter, som nemt kan tilberedes færdigt hjemme køkkenet samt fersk fisk, ost og delikatesse. Kundestrømmen er stabil alle ugens dagen hele året, men torsdag og fredag er alle 10 medarbejdere i slagter- og delikatesse på arbejde for at forberede salget og betjene kunderne.

Et særligt trækplaster, er at man få designet til helt egne pølser og købe hjemmelavede sylte og røgvarer.

– Med slagterprisen har jeg og mit team fået anerkendelse for den høje faglighed, kommunikation med kunderne og lysten til at tænke nyt. Vi har formået at løfte kødkategorien og fremme salget af kvalitetskød, fortæller Jakob Magnusson og tilføjer, at man ikke længere blot kan lokke kunderne ind i butikken med et godt tilbud og kød i kassevis.

Mærket for fremtiden

Efterhånden som Bedre Dyrevelfærd breder sig på flere produkter, forudser slagtermesteren i Præstø, at mærket bliver et væsentligt konkurrenceparameter. Ikke mindst fordi flere og flere skærer ned på kødforbruget og skruer op for den gode samvittighed.

– Med der er stadig paradokser i kundernes adfærd. Selv om flere og flere også vælger svinekam fra Frilandsgris til juleaften, så er der stadig rift om den billige svinekam uden hjerter. På den anden side betaler mange kunder gladeligt 600 kroner for en fersk Gråsten and. Den billige frosne and fra Frankrig er for mange blevet den grimme ælling, siger Jakob Magnusson.

Slagtermester Jakob Magnusson mener, at mærket Bedre Dyrevelfærd bliver en væsentlig konkurrenceparameter. Foto: Flemming Effersøe

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: