Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Kvindelig trio i Marstal med stort købmandshjerte

Denne sommer har flere turister end sædvanligt fundet vej til Mejerigårdens købmandsbutik i Marstal. Den beskedne forretning i Vestergade ligger ellers ikke lige på turisternes faste rute langs byens maritime

Denne sommer har flere turister end sædvanligt fundet vej til Mejerigårdens købmandsbutik i Marstal. Den beskedne forretning i Vestergade ligger ellers ikke lige på turisternes faste rute langs byens maritime miljø eller gågadens butikker med et stort og moderne supermarked som ankerbutik.

– Turisterne vil gerne opleve noget andet, end lige det, som de kan se alle andre steder i Danmark, siger købmand Bettina Lohmann og byder de nysgerrige indenfor til en tætpakket butik med en lille betjent osteafdeling og diskbetjening.

– Vi sætter en ære i at møde kunderne i øjenhøjde. Så her står vi op og får en snak med kunderne, mens vi scanner deres varer, fortæller Bettina Lohmann.

Hun kender ikke bare de faste kunder som ansigter; men er på fornavn med de fleste og får ofte en snak om børn, børnebørn, husdyr og rejser.

Udover købmanden er butikkens faste medarbejdere gennem henholdsvis 13 og seks år Mette Bakkely og Lene Knudsen. Dertil kommer et hold af ungarbejdere.

– Vi har hver uge fire dage med vareture rundt på øen. Det koster 30 kr. at få varerne bragt hjem. Men så sørger vi også for, at mælken kommer ind i køleskabet eller låget på sildeglasset bliver åbnet, hvis man ikke kan selv, siger Bettina Lohmann, der er uddannet i SuperBrugsen Marstal og har arbejdet i en SPAR i Ærøskøbing.

– Privat har jeg altid bedst kunne lide at handle i små butikker med en personlig betjening. Så da jeg for ni år siden blev tilbudt at overtage butikken i Vestergade efter den tidligere ejer Jørgen Olsen, var det chance, som jeg ikke kunne lade gå fra mig, fortæller Bettina Lohmann.

Og selv om hun i den første tid som selvstændig købmand måtte kæmpe sig gennem en finanskrise, har hun ikke fortrudt en rejse, der begyndte som købmand i KVIK SPAR, dernæst bare SPAR og siden blev til Min Købmand og for godt et år siden ændret til Let Køb – den mindste af kæderne hos Dagrofa.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: