Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Kunderne kan hæve mere uden PIN-kode

Grænse for kontaktløse Dankort betalinger uden PIN-kode hæves fra 200 til 350 kroner Nets, bankerne og detailhandlen har nu valgt at hæve grænsen til næsten det dobbelte for yderligere at

Grænse for kontaktløse Dankort betalinger uden PIN-kode hæves fra 200 til 350 kroner

Nets, bankerne og detailhandlen har nu valgt at hæve grænsen til næsten det dobbelte for yderligere at øge bekvemmeligheden i betalingssituationen. I det nye år skal kunderne kun indtaste PIN-kode på deres kontaktløse Dankort, når de køber for mere end 350 kr. Formålet er at øge bekvemmeligheden yderligere ved kontaktløse betalinger.

– Kontaktløse betalinger sparer tid ved terminalen – også ved større køb, hvor man skal indtaste sin PIN-kode. Men ved at hæve beløbsgrænsen for køb uden PIN-kode til 350 kr. bliver det endnu hurtigere og nemmere at betale, så vi slipper for kø ved terminalen, siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd.

Antallet af kontaktløse betalinger med Dankort er vokset eksplosivt siden starten af 2016 – fra 1,5% til at næsten hver anden betaling nu er kontaktløs. Det er Nets’ forventning, at den positive udvikling fortsætter i det nye år, hvor de ældste betalingsterminaler skal udskiftes til nye, der understøtter kontaktløse betalinger, og flere danskere vil få et nyt Dankort med kontaktløs funktionalitet.

– Med den nye grænse slipper man for at skulle indtaste sin PIN-kode i otte ud af 10 betalingssituationer ved kassen. Og vores erfaringer bekræfter, at det ikke er på bekostning af sikkerheden – faktisk mindskes risikoen for at få afluret sin PIN-kode og efterfølgende stjålet sit kort, når man slipper for at indtaste sin PIN-kode ved mindre køb, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets med ansvar for Dankort.

Den nye beløbsgrænse på 350 kr. træder i kraft fra 1. februar 2018, hvorefter terminalerne gradvist vil blive opdateret til at understøtte dette. Dog vil man af sikkerhedsmæssige årsager fortsat lejlighedsvis blive bedt om at indtaste sin PIN-kode ved køb under beløbsgrænsen.

FAKTA:

  • 70% af alle Dankort er nu kontaktløse
  • Mere end 40 % af alle transaktioner i fysisk handel foregår kontaktløst
  • Ca. 60% af betalingerne i fysisk handel er under 200 kr. Ca. 85% af transaktioner er under 350 kr.
  • Kontaktløst misbrug er meget lavt og udgør blot 0,00012% af den samlede omsætning på Dankort, hvilket er lavt i forhold hvor stor en andel kontaktløse betalinger med Dankort udgør
  • Flere ældre terminaler, som ikke længere lever op til de gældende sikkerhedskrav (PCI), skal udskiftes inden årsskiftet. Disse terminaler vil i vidt omfang blive udskiftet med nye, der understøtter kontaktløse betalinger.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: