Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Kontaktløst Dankort klar i 2015

En aftale, der netop er indgået mellem detailhandlen, bankerne og Nets, betyder, at Dankortet fra sommeren 2015 bliver udstyret med en kontaktløs funktionalitet. Det baner vejen for hurtigere betalinger for

En aftale, der netop er indgået mellem detailhandlen, bankerne og Nets, betyder, at Dankortet fra sommeren 2015 bliver udstyret med en kontaktløs funktionalitet. Det baner vejen for hurtigere betalinger for forretningerne og større bekvemmelighed for forbrugerne.

Et betalingskort, der er kontaktløst, skal blot føres hen tæt ved en kortterminal, der kan håndtere kontaktløse kort. Det kan langt hovedparten af de terminaler, der i dag sælges til butikkerne. Hvis du skal anskaffe en ny terminal, skal du sikre dig, at terminalen kan håndtere kontaktløse betalinger.

Siden fremtidssikringen af Dankortet i 2013 er det kontaktløse Dankort første vigtige skridt i forhold til videreudvikling af Dankortet i takt med de muligheder og forventninger, der er til et moderne betalingskort. Fra tredje kvartal 2015 vil alle nye Dankort og Visa/Dankort blive udstedt med en kontaktløs funktionalitet, der gør det muligt at gennemføre lavværdikøb på op til 200 kr. uden indtastning af PIN. Udskiftningen af de eksisterende kort vil ske i takt med, at de udløber.

Fordele for butikkerne ved kontaktløst Dankort

  • Hurtigere ekspeditionstid, kortere kø
  • Mindre slid på terminalerne
  • Færre kontanter, mindre risiko for røveri
  • Dankortet mister ikke markedsandele til debetkort, der er langt dyrere at modtage for butikkerne, og som også bliver kontaktløse.
  • Den gennemsnitlige pris pr. transaktion forventes at falde på grund af stordriftsfordele
  • Mulighed for øget brug af Dankortet i andre brancher (fx parkering og offentlig transport) giver flere til at dække de faste omkostninger.

Man kan fortsat bruge et kontaktløst kort på ”traditionel” vis, altså med fysisk læsning af chippen i de terminaler, der ikke giver mulighed for en kontaktløs aflæsning og ved større køb. Det vil fortsat også være muligt at hæve ”over beløbet.”

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: