Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Konsekvent kurs over for butikstyveri

Sådan lyder dagens udspil fra justitsminister Peter Hummelgaard. Udspillet bliver mødt med tilfredshed og stor optimisme fra De Samvirkende Købmænd.

De Samvirkende Købmænd her over en lang periode har fulgt udviklingen og gjort opmærksom på det stigende problem med butikstyverier.

Butikkerne er ramt af det højeste antal butikstyverier i 20 år. Dertil kommer, at to ud af tre butikstyve er gengangere, og hver fjerde butikstyv har 10 eller flere strafferetslige afgørelser med i bagagen. Værdien af det stjålne estimeres af DSK til at udgøre op mod 2 mia. kroner – alene i dagligvarebutikkerne. Det er desværre virkeligheden i de danske butikker. Det er derfor med stor tilfredshed, at købmændene i dag kan læse justitsminister Peter Hummelgaards udspil under overskriften: Konsekvent kurs over for butikstyveri.

Udspillet indeholder bl.a. tiltag som styrket udrejsekontrol med omrejsende kriminelle grupperinger. Højere bødestraf for butikstyveri og hæleri samt klare rammer for butikkernes muligheder for optagelse af lyd og tv-overvågning

”Det er første gang i mange år, at en justitsminister sætter fokus på butikstyverier. Det er vi naturligvis meget tilfredse med, om end det sker på en forfærdelig baggrund efter det højeste antal anmeldelser i 20 år,” siger adm. direktør Jannick Nytoft fra De Samvirkende Købmænd.

”DSK præsenterede allerede i maj 2023 en 10-punktsplan mod butikstyverier for justitsminister Peter Hummelgaard. Ministeren har været lydhør over for problemets omfang, og i dag er der – i større eller mindre grad – lyttet til syv ud af vores 1o forslag. Det er vi naturligvis meget tilfredse med. Vi kommer til at fortsætte kampen for færre butikstyverier, og ministerens engagement ser vi som en milepæl, der forhåbentlig er starten til en langt mere offensiv indsats fra myndighedernes side mod butikstyverier. Der er forbundet med store omkostninger når butikkerne udsættes for butikstyverier. Det gælder både for butiksejeren, medarbejderne og forbrugerne,” slutter Jannick Nytoft.

De Samvirkende Købmænd har tilbage i maj 2023 udarbejdet en 10-punktplan med forslag til, hvordan man kunne reducere antallet af butikstyverier. 10-punkt planen kan ses her.

DSK har udgivet en omfattende analyse af problemet med butikstyverier. Analysen kan downloades her.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: