Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmandsfond sætter ny rekord for både indtjening og uddeling

Under covid-19 sendte KFI Erhvervsdrivende Fond millioner af støttekroner til købmændene, deres kunder og de lokalsamfund, hvor købmandsbutikkerne er placeret KFI Erhvervsdrivende Fond fortsatte den positive udvikling i 2020. Årets

Under covid-19 sendte KFI Erhvervsdrivende Fond millioner af støttekroner til købmændene, deres kunder og de lokalsamfund, hvor købmandsbutikkerne er placeret

KFI Erhvervsdrivende Fond fortsatte den positive udvikling i 2020. Årets resultat steg til 294 mio. – en markant forbedring i forhold til 2019 og det bedste i fondens historie. Det fremgår af fondens årsrapport 2020.

Fra 2014 og frem til udgangen af 2020 har KFI uddelt mere end 550 mio. kr. til den ”frie” købmandssektor.

I regnskabsåret 2020 blev der uddelt 146 mio. kr. – det højeste beløb i fondens historie og en stigning på 27 pct. i forhold til 2019, der ligeledes var rekordår.

Under covid-19 lagde KFI stor vægt på at understøtte købmændene, deres kunder og de lokalsamfund, hvor købmandsbutikkerne er placeret.

KFI foretog uddelinger, der var med til at gøre butikkerne til trygge og sikre steder at handle. Blandt andet med uddeling til plexiglas-skærme og spritdispensere. KFI uddelte ligeledes penge, der skabte muligheden for, at kunder i risikogrupper kunne bestille varer online og få dem leveret til døren.

Også i 2020 blev en stor del af uddelingerne givet i forbindelse med modernisering, ombygning og udvidelse af butikker, ligesom uddannelse og videreuddannelse af købmændene var højt prioriteret.

Købmandens lokale forankring

2020 blev samtidig året, hvor KFI for alvor satte fart på understøttelsen af den frie købmands forankring i lokalområdet. Med to dedikerede programmer, henholdsvis ”Lokale sponsorater” og ”Lokal julepakke”, kunne købmændene ansøge KFI om en uddeling og herefter støtte det lokale foreningsliv med et sponsorat, eller en julepakke, der sikrede en god, lokal jul. Mere end 200 købmænd benyttede sig af muligheden for yderligere at styrke det lokale tilhørsforhold med hver af de to pakker.

SPAR Ellevej i Frederiksværk.

Flere købmænd anvender KFI

Den proaktive dialog og tilbud om attraktive leje- og finansieringsvilkår medførte, at det lykkedes at tilknytte endnu flere købmænd som kunder hos KFI. Antallet af købmandsengagementer steg med 15 pct. KFI ønsker fortsat at være en attraktiv og aktiv samarbejdspartner i forhold til købmændenes lejemål og finansiering, lige som rådgivning i forhold til nye butiksprojekter, indretning og optimering af butiksanlæg er vigtige elementer i KFI´s tilbud til købmændene.

Forventninger til 2021

Adm. direktør Terje List, KFI Erhvervsdrivende Fond.

– Det er vanskeligt at vurdere de langsigtede økonomiske konsekvenser af COVID-19, men på baggrund af de hidtidige erfaringer med pandemiens økonomiske påvirkning, er det KFI´s opfattelse, at vi også i 2021 vil skabe et solidt økonomisk resultat, siger adm. direktør Terje List, KFI Erhvervsdrivende Fond.

Med resultatet og et fortsat solidt kapitalberedskab har KFI igen sikret muligheden for at fastsætte en rekordstor uddelingsramme for uddelingsåret maj 2021 til maj 2022 på 225 mio. kr.

 

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: