Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmanden fra Rønde vil gøre Djursland kendt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Djursland har masser af unikke fødevarer at byde på, men alt for få ved det. Det mener købmand René Povlsen fra MENY Rønde, der nu vil profilere Djursland i resten

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Djursland har masser af unikke fødevarer at byde på, men alt for få ved det. Det mener købmand René Povlsen fra MENY Rønde, der nu vil profilere Djursland i resten af landet. På lørdag sender han to sejlskibe fyldt med lokale fødevarer og producenter til Food Festival i Aarhus

Købmand René Povelsen har en vision om at gøre Djursland kendt for sine lokale fødevarer. De loyale kunder i MENY Rønde har længe kunnet købe lokalt hos købmanden, der var blandt de første til at støtte salget af skovkvæg fra Djursland.

– Der bliver skabt rigtigt mange enestående fødevarer på Djursland – fantastiske produkter, som alt for få i den øvrige del af landet kender til. Uanset om det er æblemost-producenten, kvægopdrætteren eller kafferisteren, så er de passionerede omkring at skabe høj kvalitet. Det er mennesker, der både lægger værdier og traditioner ind i måden, de producerer på, og det skaber stærke fortællinger omkring produkterne, siger René Povlsen.

Købmanden på Djursland har betalt for de to sejlskibe og hestevogne, der skal transportere fødevarer, fødevareproducenter og borgmester Claus Wistoft (V) fra Syddjurs til weekendens Food Festival i Aarhus.

Han selv med ombord på en af de to aalekvaser, når der bliver stævner ud fra havnen i Skødshoved lørdag morgen.  Skibene ankommer til Marselisborg Lystbådehavn klokken 11.30 og herefter sættes kursen mod Food Festival i Tangkrogen i hestevogne fyldt med fødevarer fra Jyllands næsetip.

Som eksempel på en unik fødevare med en inspirerende fortælling fra Djursland nævner Renè Povlsen kød fra skovkvæg:

– Vi samarbejder direkte med en lokal kvægopdrætter om produktion af kød fra kvæg, der udelukkende lever på vidderne i Nationalpark Mols Bjerge. Køerne lever et næsten naturligt liv med de skiftende årstider. Det giver ekstra mørt kød.

Borgmester Claus Wistoft (V) er glad for at kunne være med på hele turen for at støtte købmandens indsats for Djursland:

– Jeg synes, at det er et godt initiativ, der ligger helt i tråd med vores øvrige bestræbelser på at brande Djursland. Når en forretningsdrivende som Renè Povlsen tager et initiativ som det her, fortjener det anerkendelse.

Fokus på nyheder og specialiteter

Siden René Povlsen overtog butikken i 2012 efter sine forældre, som havde haft den i 30 år, har han som selvstændig købmand og som del af den landsdækkende kæde af fødevaremarkeder MENY opbygget et supermarked med fokus på specialiteter, nyheder og betjente afdelinger.

– Jeg bygger videre på arven efter min forældre og den legendariske Vejle-købmand John Hanssen, der bl.a. grundlagde Favør. Kernen er viljen til at investere i fremtid og kunderne, siger René Povlsen og tilføjer:

– Vores madvaner er i løbet af de sidste mange år blevet mere og mere varieret. Både når det kommer til hvor varieret, vi spiser, og også når det kommer til, hvor forskelligt vi spiser fra hinanden.

Derfor kan kunderne få dækket deres behov, uanset om kurv og indkøbsvogn skal fyldes med økologi, dyrevelfærd, vegetar/veganer-produkter eller alternative måder at opnå ernæring på.

I 2016 modtog René Povlsen KFI Erhvervsdrivendes Fonds legat på 50.000 kr. som en anerkendelse for sit arbejde med at fremme lokalt producerede varer og løbende udvikling af sit varesortiment i butikken.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/2l3ByHk5xTM” src=”“https://www.youtube.com/embed/z7Rjhde2xOc“” width=”“560“” height=”“315“” frameborder=”“0“” title=”Købmand sætter Djursland på MENY’en”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/0k76DkKCYlo” title=”Skovkvæg fra Mols Bjerge”][/vc_column][/vc_row]

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: