Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Momentum: Købmanden er livsnerven

Politikere med planer om at tillade flere hypermarkeder bør læse den nye undersøgelse i KLs nyhedsbrev, Momentum, der viser, at danskerne prioriterer nærheden til den lokale købmand højest, når de

Politikere med planer om at tillade flere hypermarkeder bør læse den nye undersøgelse i KLs nyhedsbrev, Momentum, der viser, at danskerne prioriterer nærheden til den lokale købmand højest, når de vælger bolig. Sådan lyder opfordringen af De Samvirkende Købmænd.

Der må ikke være langt til købmanden, når danskerne beslutter sig for hvor de skal bo. Derfor skal politikerne afholde sig fra at tillade flere hypermarkeder, som kun er til fordel for forbrugerne ved indfaldsvejene til de allerstørste byer.

”Den lokale butik er og bliver byens livsnerve, og det bliver igen bekræftet af KL’s undersøgelse. De politikere, der går med planer om at liberalisere planlovens detailhandelsbestemmelser er i direkte modstrid med befolkningens ønsker. En liberalisering vil nemlig smadre det fintmaskede butiksnet, som sikrer danskerne kort afstand til indkøb af dagligvarer,” siger Jytte Tandrup, underdirektør i DSK.

Resultatet af undersøgelsen ligger helt i tråd med DSK’s egen undersøgelse fra 2014 blandt mere end 200 af landets ejendomsmæglere. Den viste, at mere end 90 procent mente, at huspriserne i en by dykker, når den sidste dagligvarebutik lukker. I de byer, hvor den sidste butik lukker, begynder borgerne rundt om i landet at tage sagen i egen hånd.

”Vi ser flere og flere steder med borgerejede købmandsbutikker. Senest i Agger, hvor de lokale borgere har købt den lukkede dagligvarebutik. Beboerne vil simpelthen ikke undvære en let adgang til dagligvareindkøb,” siger Jytte Tandrup.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: