Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmand i Kerteminde: SPAR ikke på humøret

Kerteminde har en købmand, der aldrig går på kompromis med gode tilbud, godt humør og god behandling af medarbejdere og kunder – Man skal aldrig gøre noget på bekostning af

Kerteminde har en købmand, der aldrig går på kompromis med gode tilbud, godt humør og god behandling af medarbejdere og kunder

– Man skal aldrig gøre noget på bekostning af andet eller andre, siger Søren L. Jørgensen, der næste år kan fejre 10 år som selvstændig købmand midt på hovedgaden i Kerteminde, hvor han er omgivet af et levende handelsliv med et stort udbud af udvalgsvarebutikker.

Opskriften har givet succes. Han har tredoblet omsætningen på de nu næsten 400 salgskvadratmeter, hvor rammerne er udnyttet til det yderste: – Hvad vi ikke har i kvadratmeter, har vi til gengæld i kubikmeter. Vi går i højden med hylderne for at få plads til de varer, som vores kunder ønsker.

I skrivebordsskuffen ligger planer for udvidelse af butikken. Blot for at være beredt.

På trods af hård konkurrence fra en af Danmarks største SuperBrugser og tre discountbutikker er det lykkedes købmanden at udvikle sin forretning og opbygge en stor, stabil kreds af loyale kunder. Også børnefamilierne finder vej til hylderne med bl.a. krydderurter, bleer og babymos.

Sommeren har dog ikke artet sig helt som købmanden gerne kunne have ønsket sig. De to populære badestrande – nord og syd for byen – har haft færre fynske badegæster end normalt. Det har ramt sommersalget af is, drikke og frugt.

Derimod har der været en pæn strøm af turister fra både ind- og udland til ”byen ved havet”, hvor de kan opleve attraktioner som Johannes Larsen Museet, Fjord&Bælt, restaurant Rudolf Mathis, Vikingeskibet Ladby og Fyns Hoved

Søren L. Jørgensen er vokset op sammen med forældrenes frugt- og grøntbutik i Esbjerg. Siden blev det til en uddannelse i Føtex med afstikkere til Silvan og S-engros.

For mere end 20 år siden kom han til LokalBrugsen i Låsbygade i Kolding ad en snørklet omvej. Han var souschef i købmandskæden Droob i Sædding Centret i Esbjerg, da Droob blev overtaget af FDB (i dag Coop). I kølvandet på en stribe butikskonverteringer endte han med at takke ja til jobbet som uddeler i Kolding.

Det var en trang og træt butik. Men Søren tog udfordringen op, og på få år lykkedes det ham sammen med dygtige medarbejdere at øge omsætningen med 250 pct. I kædens interne dyst ”Lokalmesterskaberne i Kundekamp” røg butikken til tops med en score tæt på det maksimale.

– Som købmand skal man hver dag have øje for 1000 små detaljer, der allesammen skal gå op i en højere enhed. Om det er at feje et gulv, dreje en dåse på hylden, så etiketten vender pænt fremad, eller hjælpe en kunde videre med en venlig bemærkning. Og man skal helst kunne lide det hele, siger Søren L. Jørgensen, der glæder sig til at byde en gammel Coop-kending velkommen som ny kædedirektør i SPAR-kæden med 400 selvstændige købmænd:

– Niels Karstensen har som bl.a. kædedirektør for Lokal- og Dagli’Brugsen vist, at han kan skabe stolthed og begejstring hos de mennesker, som hver dag kæmper en hård kamp for at sikre de mindste butikkers overlevelse i de små lokalsamfund.

Søren L. Jørgensen kan i 2017 fejre 10 år som selvstændig købmand midt på hovedgaden i Kerteminde, hvor han er omgivet af et levende handelsliv med et stort udbud af udvalgsvarebutikker.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: