Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmand med fire børn rykker til ny REMA 1000

Pia Stobberup blev opfordret af sin mand til at blive selvstændig købmand. Hun havde i 10 år arbejdet som butikschef i Alta og KIWI Pia Stobberup, 46 år, havde været

Pia Stobberup blev opfordret af sin mand til at blive selvstændig købmand. Hun havde i 10 år arbejdet som butikschef i Alta og KIWI

Pia Stobberup, 46 år, havde været butikschef i først Alta og siden KIWI gennem 10 år, da hendes ægtefælle, Martin, spurgte hende: Hvorfor bliver du egentlig ikke købmand?

Hun havde ikke selv skænket det en tanke. Men Martin kunne se, at Pia elskede sit arbejde, og eftersom hun alligevel brugte en stor del af sit liv på jobbet, kunne hun jo lige så godt tage det fulde ansvar for sin egen hverdag og økonomi.

– Jeg blev lidt paf, men også glad for min mands opmuntring til at gøre noget nyt. Efter nogen overvejelse ringede jeg til REMA 1000s regionschef og fortalte, at jeg gerne ville være købmand. Regionschefen svarede, at jeg jo kunne begynde med at sende en ansøgning, mindes Pia Stobberup.

Efter fire ugers oplæring i rytmer, rutiner, værdier og kultur kunne Pia Stobberup kalde sig købmand for REMA 1000 i Årslev på Fyn. Byen er vokset sammen med landsbyen Sønder Nærå og udgør en fælles forstad til Odense.

Frihed sat i system

Udover REMA 1000 bliver de to landsbyers behov for dagligvarer dækket af Dagli’Brugsen, der ligger ved siden af REMA 1000, og en SPAR og en selvstændig bager i Sønder Nærå.

– Jeg har ikke fortrudt en eneste dag, at jeg blev købmænd. Heller ikke selv om jeg blev skældt ud af en kunde for at holde lukket om søndagen. Jeg havde overtaget butikken op til jul, hvor der kunne holdes åbent alle dage. Men efter jul var det slut på grund af den daværende lukkelov. Det kunne kunden ikke forstå, og så gik det altså ud over mig. Man skal kunne tåle mosten – også i modgang.

Det er fællesskabet i REMA 1000 med værdier og holdninger, der gør, at Pia Stobberup synes, at hun har fundet sin rette hylde, hvorfra hun kan drive sit købmandskab under faste rammer med plads til at sætte sit personlige præg og lederskab. Det er frihed sat i system.

– Jeg prioriterer vinafdelingen og har efter dialog med regionschefen valgt at flytte vinen fra en lav reol midt i butikken til en ydervæg, så den fremstår mere tydelig og giver kunderne mulighed for i fred og ro at udvælge sig en flaske. Jeg elsker at se vinen stå snorlige. Til gengæld har jeg overdraget ansvaret for frugt, grønt og blomster til min datter Nanna, som er i lære i butikken. Hun deler opgaven med en kollega.

Familiens opbakning

Pia Stobberup siger, at hun som købmand får så meget tilbage af kunder og medarbejdere, at det opvejer lange arbejdsdage: – Det nytter ikke at hænge i en klokkestreng for at nå hjem og hente børn. Som købmand skal du have hele familiens opbakning.

Den 10. oktober overtager Pia Stobberup en helt ny REMA 1000 i Hårby på Sydvestfyn, hvor hun skal konkurrere med SuperBrugsen og Netto. Alle tre butikker ligger tæt på hinanden. Butikken åbner i løbet af november.

– Med den nye butik kommer jeg tættere på vores hjem i Nørre Broby. Det får min to yngste børn, Laura på 13 og Emil på 11, ganske givet glæde af. Emil glæder sig til at blive gammel nok til at få arbejde i butikken. Det skulle ikke undre mig, om han bliver familiens næste købmand, siger Pia Stobberup og skæver til datteren Nanna, der med sine 21 år er den ældste af en børneflok på fire. Efter hende kommer Jacob på 19 år.

Når Nanna har skullet hjælpe sin mor i butikken i Årslev, måtte hun tage bussen ind til Odense og derfra videre med tog til Årslev.

– Da min ældste bror og jeg var mindre, kunne vi godt savne vores mor. Hun kom ofte sent hjem.  Men da vi blev større, kunne vi jo være sammen med hende på jobbet. Og nu hvor jeg er i lære i hendes butik, har vi mange timer sammen. Det er inspirerende og sjovt, siger Nana, der trods sin alder allerede har otte års butikserfaring, som hun håber at kunne veksle til et job i baglandet hos f.eks. REMA 1000.

Hun drømmer om at blive indkøber eller arbejde inden for HR.

Mor og datter kører for tiden parløb i REMA 1000 i Årslev. Pia Stobberup er købmand. Nana er elev.

 

Nana Stobberup er i lære i REMA 1000 Årslev hos hendes mor Pia.


Fællesskabet med de andre købmænd i REMA 1000 kulminerer hvert år til Rigsmødet, som i år var flyttet fra Gram Slot til Herning Messecenter. I år var souscheferne før første gang inviteret med.

DSKs udsendte møder Pia Stobberup et par dage før Rigsmødet, som hun altid glæder sig til. Og som mange andre købmænd tog Pia afsted dagen før for at holde en lille fest før festen: – Vi har det simpelt hen så sjovt sammen.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: