Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmændene om ny planlov: Både godt og skidt

De Samvirkende Købmænd ånder lettet op, men rejser også en advarselslampe i forhold til den ny aftale om planlovens detailhandelsbestemmelser. ”For De Samvirkende Købmænd er det en sejr af dimensioner,

De Samvirkende Købmænd ånder lettet op, men rejser også en advarselslampe i forhold til den ny aftale om planlovens detailhandelsbestemmelser.

”For De Samvirkende Købmænd er det en sejr af dimensioner, at der med planlovsliberaliseringen ikke åbnes op flere hypermarkeder i Danmark, ligesom kvadratmetergrænsen for dagligvarebutikker i lokalcentre fastholdes på 1200 kvadratmeter”, siger John Wagner, DSK’s adm. direktør. Men han rejser samtidig en advarselslampe:

”Det er noget skidt, at kvadratmetergrænsen for dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre hæves til hele 5200 kvadratmeter – og det er det specielt, fordi man samtidig vil ændre reglerne for fastlæggelse af bymidter, placering af bydelscentre og aflastningsområder. Det kan, hvis et par af aftalepartierne ikke passer på, blive en åben ladeport for kreative kommuner til omgåelse af kvadratmetergrænsen på 1200.

DSK vil ikke på nuværende tidspunkt vurdere konsekvenserne for butiksstukturen af de påtænkte ændringer:

”Det er helt og aldeles altafgørende, hvordan lovteksten, bemærkningerne til loven og ikke mindst vejledningen til kommunerne udformes”, siger John Wagner. ”Vi håbede, at vi med dagens forlig ville få klarhed, men kampen synes nu at skulle fortsætte fra hushjørne til hushjørne, når aftalen skal udmøntes.”

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: