Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmændene: Nationalbanken bør overtage Dankortet

Købmændenes brancheorganisation, DSK, opfordrer til en nationalisering af virksomheden Nets, som driver bl.a. Dankortet, Betalingsservice, E-Boks og NemID Med henvisning til Grundlovens paragraf 26, hvorefter ”kongen har ret til at

Købmændenes brancheorganisation, DSK, opfordrer til en nationalisering af virksomheden Nets, som driver bl.a. Dankortet, Betalingsservice, E-Boks og NemID

Med henvisning til Grundlovens paragraf 26, hvorefter ”kongen har ret til at lade slå mønt”, og systemnedbruddet mandag, mener De Samvirkende Købmænd, at staten via Nationalbanken bør overtage virksomheden Nets, som driver bl.a. Dankortet, Betalingsservice, E-Boks og NemID.

”Det er storbankernes afgørelse, om de vil fortsætte som medejere af Nets. Men det må være et politisk valg, hvad Nationalbanken gør – og her opfordrer vi af hensyn til detailhandelen og forbrugerne Folketinget til meget grundigt at overveje, om Nets og dermed Dankortet – altså nutidens ”mønt” – skal risikere at ende på måske en udenlandsk kapitalfonds hænder”, siger John Wagner, adm. direktør i De Samvirkende Købmænd.

Risikoen er ifølge John Wagner, at en ny ”privat” ejer af Nets vil forsøge at superoptimere indtjeningen i Nets – på bekostning af nyinvesteringer i den finansielle infrastruktur, detailhandelen og forbrugerne.

”Man kan på mange måder sammenligne Dankortet med jernbanenettet, hvor man har fastholdt staten som ejer af Banedanmark og kun udliciterer dele af togdriften. Folketinget bør overveje at give Nationalbanken en tilsvarende opgave i forhold til Dankortet, så vi opnår optimal sikkerhed for, at vi også på lang sigt kan bevare Dankortet som det billigste og mest driftssikre betalingsmiddel i Danmark”, siger John Wagner.

Yderligere oplysninger kan fås hos adm. direktør John Wagner, jw@dsk.dk, tlf. 20 23 26 16.

DSK repræsenterer 1.300 købmandsejede supermarkeder, nærbutikker, minimarkeder og conve-nience-butikker i kæder som f.eks. SPAR, SuperBest, REMA 1000, Min Købmand, 7-Eleven, Løvbjerg, KIWI, ABC Lavpris, LetKøb, Go’on og Dagrofa S-Engros. Læs mere på www.dsk.dk.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: