Nyheder, Pressemeddelelser

Købmænd til regeringen: Suspender arbejdsgiverperioden

10. marts 2020
        
    

Regeringen bør som led i en hjælpepakke tilbyde virksomhederne refusion af sygedagpenge fra første sygedag i forbindelse med corona-virus

De Samvirkende Købmænd opfordrer regeringen til snarest muligt at suspendere den såkaldte ”arbejdsgiverperiode” for virksomheder, der bliver ramt af sygefravær som følge af corona-virussen. Det vil sige den periode på 30 dage, hvor arbejdsgiveren ifølge gældende regler har de fulde omkostninger, indtil det offentlige indleder udbetalingen af sygedagpenge.

”Regeringen bør som led i en hjælpepakke tilbyde virksomhederne refusion af sygedagpenge fra første sygedag, hvis sygefraværet skyldes myndighedsbestemt karantæne”, siger John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd, som repræsenterer næsten 1500 dagligvarebutikker.

”For rigtigt mange små og mellemstore virksomheder kan det blive en ødelæggende økonomisk belastning, hvis virksomheden skal bære de fulde omkostninger ved måske mange medarbejderes fravær igennem adskillige måneder. Derfor er det vigtigt med en hurtig tilkendegivelse på dette område, så frygten for virksomhedens og dermed arbejdspladsens fremtid ikke kommer til at spille en uheldig rolle i forbindelse med, hvordan sygdom håndteres lokalt”, siger John Wagner.

– – –

Yderligere oplysning hos adm. direktør John Wagner, DSK, mobil 2023 2616