Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmænd og landbrug hædrer H.K.H. Prinsesse Marie for indsatsen mod madspild

H.K.H. Prinsesse Marie har på Danmarks Nationale Madspildsdag modtaget hædersprisen ’Stræberen’, som gives til en person, der har udmærket sig i kampen mod madspild. Tirsdag den 29. september er Danmarks

H.K.H. Prinsesse Marie har på Danmarks Nationale Madspildsdag modtaget hædersprisen ’Stræberen’, som gives til en person, der har udmærket sig i kampen mod madspild.

Tirsdag den 29. september er Danmarks ny Nationale Madspildsdag, som er en del af FN’s Internationale Madspildsdag og derfor den perfekte anledning til at hædre en person for en helt særlig indsats i kampen mod madspild.

Det skete på Madspildsdagen i Rådssalen på Axelborg hos Landbrug & Fødevarer, hvor prisen ”Stræberen” – indstiftet af De Samvirkende Købmænd – gives til Prinsesse Marie, som hermed bliver den tredje modtager af prisen.

Den første, i 2018, var stifteren og bestyrelsesformanden i Stop Spild Af Mad, Selina Juul, og den anden, i 2019, områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, som sammen med adm. direktør i DSK, John Wagner, har besluttet her i 2020 at give hædersprisen videre til Prinsesse Marie.

”Prinsessen har gjort en kæmpe folkeoplysningsindsats i den gode sags tjeneste”, siger John Wagner og peger på, at hun var protektor for regeringens fødevaretopmøde “World Food Summit – Better Food for More People”, at hun ved tv-optræden introducerede madlavning med overskudsmad med engagerede skolebørn, og at hun sidste år sammen med Selina Juul var medforfatter på kogebogen “Mad med respekt”. 

Ved prisoverrækkelsen var der taler af Prinsesse Marie, fødevareminister Mogens Jensen, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer Anne Lawaetz Arhnung, John Wagner og de tidligere prismodtagere.

Prismodtageren beholder ’Stræberen’ i et år, hvorefter DSK og tidligere prismodtagere tildeler prisen til en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild. ’Stræberen’, der er en skulptur på 26 kg., er udført af den nu afdøde billedhugger, Torben Bøgh Hansen, i 2008.

Billedet øverst: H.K.H Prinsesse Marie hædret for indsatsen mod madspild med prisen ”Stræberen”. Fra venstre  ses områdechef Klaus Jørgensen, Landbrug & Fødevarer, Stifter af Stop Spild Af Mad Selina Juul, adm. direktør Anne Lawaetz Arhnung, Landbrug & Fødevarer, fødevareminister Mogens Jensen, H.K.H. Prinsesse Marie og adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd. Foto: Keld Navntoft.

H.K.H Prinsesse Marie holder sin takketale på Axelborg efter at have modtaget madspildsprisen den 29. september på Danmarks Nationale Madspildsdag.
Foto: Keld Navntoft

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: