Spring til indhold

KFI stiller skarpt på købmandens DNA

Kraka Advisory analyserer købmænd og deres betydning for samfundet Findes der et særligt købmandsgen? Hvad kendetegner den gode købmand, og hvilken betydning har købmanden for lokalsamfundet? Det er nogle af

Kraka Advisory analyserer købmænd og deres betydning for samfundet

Findes der et særligt købmandsgen? Hvad kendetegner den gode købmand, og hvilken betydning har købmanden for lokalsamfundet? Det er nogle af de temaer, der bliver belyst i en række kommende analyser fra Kraka Advisory.

Det er KFI Erhvervsdrivende Fond, der ønsker svar på en række spørgsmål. Analyserne er en del af et større kortlægningsarbejde, der skal sikre den frie sektor de mest kompetente købmænd i fremtiden.

– For KFI er det helt afgørende, at de købmænd, vi samarbejder med, har det højest mulige niveau. Vi har heldigvis allerede rigtigt mange dygtige købmænd i Danmark. Analyserne skal være med til at give os et mere præcist billede af, hvilke kompetencer der kræves af både nutidens og fremtidens købmænd, siger adm. direktør i KFI, Terje List.

Kraka Advisorys analyser beskriver samtidig købmændenes bidrag til økonomien, foreningslivet og de sociale tilbud i lokalsamfundet. Et andet fokus i analysen er betydningen af et lokalt mødested og de afledte effekter, hvor de blandt andet ser på huspriser og sparet kørsel til indkøb.

Analyserne tager udgangspunkt i anerkendte datakilder fra blandt andet Danmarks Statistik. Derudover bliver materialet baseret på videnskabelige spørgeundersøgelser blandt borgerne i udvalgte byer samt interviews med købmænd.

Som købmand er man leder af en mellemstor virksomhed. Arbejdet kræver en bred vifte af kompetencer, der spænder over salg og markedsføring, regnskab, rekruttering, administration, IT, ledelse, kundeservice og logistik.

Analysearbejdet er allerede i gang og forventes afsluttet i starten af 2021.

– Vi vil gerne være med til at sætte fokus på købmanden og det gode købmandskab på et faktabaseret grundlag, så vi sammen med den frie sektor kan sikre, at vi også fremadrettet har købmandstalenter, der er klar til at overtage stafetten som købmænd, siger adm. direktør Terje List, KFI.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

moms og afgifter på dagligvarer og fødevarer
Pressemeddelelser

30% af dit indkøb er statsafgifter

Når danskerne handler dagligvarer, lander tre ud ti kroner i statens lommer i form af moms og afgifter. To ud af kronerne er moms, den sidste krone er særlige punktafgifter. De Samvirkende Købmænd har på baggrund af data fra købmændene dannet sig et billede af en ”almindelig” indkøbskurv, og hvad der i gennemsnit handles for. Det viser, at vi i

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: