Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Justitsministerens tryghedspakke hjælper butikkerne

Justitsminister Søren Pape Poulsens butikspakke indeholder syv initiativer, der skal sætte ind over for butikstyverier i landets butikker – Vi er meget tilfredse. Initiativerne imødekommer den ønskeliste, DSK har arbejdet

Justitsminister Søren Pape Poulsens butikspakke indeholder syv initiativer, der skal sætte ind over for butikstyverier i landets butikker

– Vi er meget tilfredse. Initiativerne imødekommer den ønskeliste, DSK har arbejdet med siden begyndelsen af 2017, siger adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd.

DSK har efterlyst en styrket politiindsats særligt i de mest udsatte egne af landet, større bøder, hyppigere brug af udvisningsdomme til udenlandske bander, en indsats imod hæleri i både dele af kioskmiljøet og i lukkede fora på sociale medier.

– Vi har også efterlyst en lettere måde at anmelde tyverier på og en mulighed for lønindeholdelse i de sager, hvor en tyv dømmes, men uden at varerne leveres uskadte tilbage. Det indgår alt sammen i ministerens tryghedspakke for butikkerne, og det vil vi gerne takke for, siger John Wagner.

Han kvitterer også for det gode samarbejde med myndighederne og ser frem til et fortsat godt samarbejde nu, hvor initiativerne skal rulles ud og implementeres.

– Samtidig vil vi indtrængende opfordre butikkerne til konsekvent at anmelde samtlige butikstyverier – først og fremmest fordi kriminalitet skal forebygges og straffes, men også fordi politikere og politi har brug for de rigtige tal for at kunne reagere med lovgivning på problemets enorme omfang, siger John Wagner.

DSK og TV2 Nyhederne har spurgt købmændene om, hvordan de oplever tyveri i butikken. Her er nøgletal fra undersøgelsen.

Oplever du tyveri som et stigende problem i din butik?

Ja: 56%

Nej: 36%

Ved ikke: 8%

Har du indenfor det seneste år – i et eller flere tilfælde – undladt at anmelde butikstyveri til politiet?

Ja: 65%

Nej: 35%

 

Hvorfor undlader du at anmelde butikstyveri?

På grund af travlhed:                                          9%

Fordi politiet alligevel ikke reagerer:               26%

Vi får ikke noget ud af det:                                42%

Andet – uddyb gerne:                                          23%

 

Oplever du, at politiet kommer, når butikstyveri anmeldes?

Ja: 26%

Nej: 48%

Ved ikke: 26%

 

Kilde: De Samvirkende Købmænd og TV2, 203 besvarelser, november 2018.

 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: