Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Jeg spørger jo bare

Af John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd og ”kommunist” (altså ifølge Børsens chefredaktør, Anders Krab-Johansen, i Leder den 7. marts). Bragt i Børsen d. 11.3.14 Dér til er

Af John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd og ”kommunist” (altså ifølge Børsens chefredaktør, Anders Krab-Johansen, i Leder den 7. marts). Bragt i Børsen d. 11.3.14

Dér til er vi altså nu kommet i den danske politiske debat, at man skal beskyldes for at være notorisk erhvervsfjendtlig og kommunist, fordi man tillader sig at have den opfattelse, at vi alle – direkte via en statsejet aktiepost eller indirekte via Nationalbanken – bør have medejerskab til den finansielle infrastruktur, Nets, som i dag har det operative ansvar for Dankortet, Betalingsservice og NemID.

Som erklæret konservativ i over 40 år og talsmand for landets købmænd i snart 20 ødelagde det altså ikke min weekend, at Anders Krab-Johansen – på grund af min holdning til bankernes påtænkte salg af Nets til udenlandske kapitalfonde – sidste fredag beskyldte mig (og andre 60 procent af vælgerne ifølge Greens Analyseinstitut) for at være ”verdens sidste kommunister”.

Det minder mig blot om det gode, gamle fif til forsamlingshus-talerne: Når argumentet er svagt, tal højt!

Men jeg har altså medlidenhed med stakkels Benny Engelbrecht, Socialdemokraternes både dygtige og energiske erhvervsordfører, som ifølge Anders Krab-Johansen skulle være ”notorisk erhvervsfjendtlig” – bare fordi han har udbedt sig svar på et par spørgsmål om datasikkerheden og har efterlyst Nets og bankerne i debatten. Benny Engelbrecht har jo bare opført sig ansvarlig – og har i øvrigt i den grad forfægtet regeringens og folketingsflertallets synspunkt, som jo desværre er, at det er helt OK, at bankerne sælger Nets til ”hvem som helst”.

Og så synes jeg, ærlig talt, at Anders Krab-Johansen skylder vælgerflertallet en undskyldning for sin betragtning om, at modstanden mod Nets-salget må skyldes, at ”tv-underholdning og den evige klikken på sociale medier (har) fået en snigende dumhed til at sænke sig over befolkningen”.

Mage til arrogant og nedladende retorik skal man altså lede længe efter, og den er i hvert fald ikke ellers agtværdige Børsen værdi.

Det burde da ikke være sådan – og det fremmer i hvert fald ikke lysten til at deltage i den offentlige debat – at man bliver beskyldt for at være dum, notorisk erhvervsfjendtlig og kommunist, blot fordi man som borger og talsmand for en interesseorganisation stiller spørgsmål i relation til en påtænkt handling, som ikke ”bare” kan betragtes som salg af en købmandsvare fra producent til butik.

Jeg husker ikke, om Anders Krab-Johansen tidligere har gjort sig til talsmand for privatisering af vej- og kloaknettet, salg af Banedanmark, privatisering af skatteopkrævningen, nedlæggelse af DR og fjernelse af statsstøtten til aviser som Børsen… Men det skal såmænd ikke undre mig!

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: