Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ja tak lidt mindre

Store portioner er med til at øge risikoen for overvægt og dermed risikoen for type 2 diabetes, hjerte-kar-sygdomme, visse kræftformer, muskel-skelet-lidelser og en lang række andre sygdomme. DSK bakker op

Store portioner er med til at øge risikoen for overvægt og dermed risikoen for type 2 diabetes, hjerte-kar-sygdomme, visse kræftformer, muskel-skelet-lidelser og en lang række andre sygdomme.

DSK bakker op om ”Ja tak, lidt mindre”, der er en forebyggelsesindsats mod overvægt, som skal øge tilgængeligheden af og efterspørgslen efter lidt mindre pakker og portioner. Mindre pakker og portioner kan hjælpe danskerne med at holde en sund vægt.

Tre nye film, med overskriften ”Med urhjernen på jagt”, sætter fokus på det sunde valg og mindre portioner.  Mange kender det, at stå i butikken og sulten tager over og vores urinstinkter siger, at vi vil helst have så meget som muligt. Så i situationen er det fristende hurtigt at fylde slikposen og maven helt op, men det er her vi skal stoppe op og tænke os om!

Du kan se de tre film her.

Ja tak, lidt mindre er et partnerskab, der ønsker at skabe en bevægelse, som får sat gang i en forandring, så mindre pakker og portioner bliver det nye normale derhjemme, i butikkerne, i kantiner og på restauranter. Det kalder vi downsizing. Det betyder, at vi gør portioner og pakker lidt mindre, så de indeholder færre kalorier.

Ja tak lidt mindre er et partnerskab mellem fødevarevirksomheder, NGO’er, brancheorganisationer, fagforeninger, uddannelses- og forskningsinstitutioner og myndigheder. Parterne tæller bl.a. 7Eleven, DI Fødevarer, Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Landbrug og Fødevarer. Se alle partnerne her.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: