Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ja tak, lidt mindre: Dagligvarehandlen er en vigtig allieret i et nyt partnerskab

7-Eleven viser vej til mindre portionsstørrelser, som kan hjælpe danskere til at holde vægten nede Vidste du, at store pakker og portioner får os til at spise og drikke mere,

7-Eleven viser vej til mindre portionsstørrelser, som kan hjælpe danskere til at holde vægten nede

Vidste du, at store pakker og portioner får os til at spise og drikke mere, uden det får os til at føle os mere mætte?

Næsten halvdelen af befolkningen mener, at det vil være let eller meget let at spise mindre, hvis portionen er det.

Spiser du en scone med chokolade på 115 g i stedet for 130 g en gang om ugen, sparer du omtrent 350 g mindre på vægten på et år.

– Det lyder måske af lidt, men når vi konstant udsættes for de større portioner, så kan vægten snildt stige med op til et par kg om året, siger Susanne Tøttenborg fra Kræftens Bekæmpelse og projektleder i Ja tak, lidt mindre.

Hun håber, at forbrugerne med tiden vil se ”mindre” som en merværdi på linje med f.eks. økologi eller dyrevelfærd.

7-Eleven er i fuld gang med at drive udviklingen mod portioner af mindre størrelser; men af højere kvalitet.

Conveniencekæden, som er medlem af De Samvirkende Købmænd, bliver af Rådet for sund mad fremhævet som et eksempel på, hvordan dagligvarehandlen kan medvirke til partnerskabet ”Ja tak, lidt mindre”.

– Vi har gennem årene downsizet flere produkter. Lige nu sidder vi med fem konkrete produkter, som vi snart downsizer, siger Maria Gervig, kommerciel direktør i 7-Eleven til Rådet for sund mad.

Hun tilføjer: – Vi skal levere et højt niveau af både kvalitet og sundhed i vores butikker. Her tjener downsizing begge formål. For det første får man færre kalorier, salt, fedt og sukker pr. produkt. Men også fordi vi kan veksle det, vi fjerner i størrelse, til højere kvalitet.

Kunderne har taget godt imod det, og 7-Eleven oplever et større salg på de downsizede produkter.

Beregner man effekten af downsizing på bare to af 7-Elevens bagerivarer, giver det en årlig besparelse på mere end 13 millioner kalorier og 2,6 tons fedt, sukker og salt.

Rådet for sund mad har samlet dagligvarehandlen, brancheorganisationer og sundhedsforeninger i en fælles forebyggelsesindsats mod overvægt. Målet er at øge tilgængeligheden af og efterspørgslen efter lidt mindre pakker og portioner. Derfor er dagligvarehandlen en vigtig alliereret i partnerskabet.

– Det er glædeligt, at 7-Eleven og dagligvarehandlen i det hele taget er med til at tage ansvar for at vise vej til mindre portionsstørrelser i samarbejde med Rådet for sund mad, siger fødevarechef Anne-Marie Jensen Kerstens, DSK.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: