Spring til indhold
Søg
Close this search box.

To ud af tre efterspørger hjælp til små butikker

Voxmeter har for De Samvirkende Købmænd udarbejdet en analyse, der klart viser, at befolkningen er bekymret og frygter for deres lokal købmand.

Voxmeter har for De Samvirkende Købmænd udarbejdet en analyse, der klart viser, at befolkningen er bekymret og frygter for deres lokal købmand og derfor mener, at der er behov for en hjælpepakke til de små butikker i landdistrikterne.

Mange små butikker i landdistrikterne er økonomisk presset som aldrig før. Danskernes købelyst er faldet, mens stigende renter og voldsomt høje energipriser øger omkostningerne.

Hele 64% mener, der er behov for en hjælpepakke til købmændene og 54% mener, at det vil få negative konsekvenser, hvis ikke hjælpepakken kommer.

”Købmanden, skolen og idrætsfaciliteter er nogle af de vigtigste elementer for lokalsamfundet. Hvis de lokale forretninger lukker, bliver de små byer mindre attraktive at bo i, og derfor er der midlertidigt brug for en hjælpende hånd i dele af landet”, udtaler adm. direktør, Jannick Nytoft, fra De Samvirkende Købmænd.

”En økonomisk hjælpepakke kan være forskellen på om man lokalt må lukke – eller om butikken overlever”, understreger Jannick Nytoft.

Landdistrikternes Fællesråd betegner situationen som alvorlig og efterspørger ligeledes en hjælpende hånd til dagligvarebutikkerne i de mindste byer.

”Dagligvarebutikker er en af de vigtigste funktioner og dermed en livsnerve i en levende og velfungerende landsby – både i forhold til tilflyttere, men også for landsbyens borgere og især de ældre og svage som ikke alle er mobile. Grundlæggende handler det om sammenhængskraft i landdistrikterne,” siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Befolkningsundersøgelsen viser ligeledes, at det for over halvdelen af befolkningen har afgørende betydning for deres valg af bopæl, at der er en købmand i nærheden.

Fakta ark til to ud af tre efterspørger hjælp til små butikker

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: