Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Historien oplyses af 10.000 gratis Kronelys

Når kunderne i SPAR og MENY køber stearinlys til f.eks. at sætte i vinduet om aftenen den 4. maj, får de en lille tryksag med hjem, som fortæller om traditionen

Når kunderne i SPAR og MENY køber stearinlys til f.eks. at sætte i vinduet om aftenen den 4. maj, får de en lille tryksag med hjem, som fortæller om traditionen med at sætte levende lys i vindue på befrielsesdagen

Der uddeles stearinlys ved flere af årets kæmpemæssige ALSANG-arrangementer. Det kan minde deltagerne om besættelsestiden og om lyset i mørket. I bl.a. MENY og SPAR får kunderne en gratis tryksag med historien om 75 år med lys i vinduet den 4. maj om aftenen.

Tryksagen vil være med til at gøre historien levende, når op mod en million danskere er med til at mindes 75-året for Danmarks befrielse. Udover tryksagen bliver historien oplyst af 10.000 gratis Kronelys og fællessang.

Den lille tryksag fortæller om traditionen med at sætte levende lys i vinduer på befrielsesdagen 4. maj. Den dansende flamme kan genkalde den optimisme og det håb, der blev tændt på befrielsesdagen, da Danmark igen var frit efter fem mørke år.

Adm. direktør Mette S. Poulsen fra ASP-HOLMBLAD, som fremstiller Kronelys, kunne godt se lyset, da ALSANG 2020 tilbød et partnerskab for at mindes Danmarks befrielse for 75 år siden:

– Når fællessangen breder sig landet over, matcher det fuldstændig flere af vores kerneværdier, som handler om hygge, stemning, tradition, historie og følelser. Jeg synes, at partnerskabet gribes an på en frisk og kreativ facon, som er banebrydende for samarbejde mellem kulturliv og virksomheder.

Fejringen foregår frem til perioden omkring 4. maj, hvor der landet over afholdes i hundredvis af spektakulære fællessangsarrangementer. Det kulminerer med det tv-transmitterede DR1-show, ”En sang for frihed”, i Frederiksberg Have. Der er plads til ca. 45.000 deltagere, og der forventes en mio. seere.

Partnerskabet mellem ALSANG 2020 og ASP-HOLMBLAD gælder desuden de stort anlagte sangfester 4. maj i Aalborg og Næstved. Sammen med stearinlysene følger en flyer med teksten til Danmarks helt nye fællessang, ”Frihedens lysdøgn”. Det er vindersangen i ALSANG 2020’s historisk store sangkonkurrence.

– Demokrati og frihed er ikke noget, vi skal tage for givet, og det bliver vi mindet om, når vi holder liv i den gamle tradition med at sætte levende lys i vinduerne 4. maj, siger Jørgen Thorup, som er formand for Spil Dansk og med i projektgruppen bag ALSANG 2020.

Han forklarer, at det er et minde om dengang, Danmark var besat. Vores store sangskat – både gamle danske sange og de helt dugfriske – kan på samme måde formidle følelser og fortælle historier.

Når fællessangen breder sig landet over, handler det om hygge, stemning, tradition, historie og følelser.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: