Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Hele Danmarks madmarked inviterer til åbningsfest i Faxe med byens borgmester

Dagrofa og købmandsægteparret Lotte og Simon Spring investerer knap 10 mio. kr. i modernisering af MENY. Åbningsfest på torsdag Den røde løber, balloner, flag, konkurrencer og gode tilbud er kørt

Dagrofa og købmandsægteparret Lotte og Simon Spring investerer knap 10 mio. kr. i modernisering af MENY. Åbningsfest på torsdag 

Den røde løber, balloner, flag, konkurrencer og gode tilbud er kørt i stilling i MENY Faxe på torsdag, hvor byens borgmester Ole Vive, V, klipper den røde snor til madmarkedet, som er moderniseret for næsten 10 mio. kr.

Dagrofa har investeret i en udvidelse af butikken og større p-plads, mens købmandsægteparret Lotte og Simon Spring har investeret i inventar. Dermed får byens MENY i alt 1.000 salgskvadratmeter og plads til at løfte sine afdelinger med slagter, delikatesse, vin, frugt og grønt, bager og kiosk.

Og endelig har MENY med en unik beliggenhed med direkte adgang til byens torv og et par stenkast fra Danhostel og Geomuseum på kanten af det enorme Faxe Kalkbrud fået en stor parkeringsplads, der gør det nemt at komme til og fra supermarkedet.

Lotte og Simon Spring er født og opvokset i Faxe, hvor de også boede, mens de var købmænd i Nykøbing Falster fra 2002 til 2014.

Stort potentiale

– Egentlig overvejede vi dengang helt at stoppe som købmænd og begynde på en frisk, siger Simon Spring, der er vokset op på et landbrug og udlært hos købmand Mogens Petersen i Karise, mens Lotte er kontoruddannet og har arbejdet hos forskellige ejendomsmæglere.

Men gennem en årrække havde de også haft et godt øje til den daværende EuroSpar i deres føde- og hjemby.

– Vi kunne se et stort uforløst potentiale i butikken. Vi kontaktede Dagrofa for at høre om muligheden for at overtage butikken, fortæller Simon Spring.

Sonderingerne gav pote, og den 1. september 2014 kunne Lotte og Simon rykke tættere på kunderne og rykke tættere sammen som familie med tre døtre og deres egne forældre.

Tæt på tredobling af omsætning

Siden er det gået stærkt. Blot ni måneder efter overtagelsen af EuroSpar, kom den med i første bølge af MENY-butikker i den nye landsdækkende kæde af madmarkeder.

– Vi havde stabiliseret driften i den gamle butik ved at får styr på rytmer og rutiner. Med det nye MENY-koncept i maj 2015 fik vi et stort spring op i omsætning, fortæller Simon Spring og viser stolt et diplom fra efteråret samme år som bevis for, at butikken opnåede kædens højeste omsætningsindeks.

I et par uger inden den officielle indvielse på torsdag har kunderne kunnet lære den nye butik at kende. Og købmanden kan glæde sig over, at kurvestørrelsen igen vokser.

– Vi håber naturligvis også, at en større butik også giver flere kunder, siger Simon Spring, der forventer, at butikken snart vil kunne fejre en tredobling af omsætningen siden overtagelsen for fem år siden.

Pris fra Faxe Erhvervsforening

Den lokale begejstring over det topmoderne madmarked fik midt i august Faxe Erhvervsforening til at overrække Faxe City Pris til købmandsægteparret.

Det er en vandrepokal, der uddeles til en person eller butik/virksomhed, der har gjort sig ekstra positivt bemærket eller gjort en ekstra indsats i forhold til lokalsamfundet:

– Lotte og Simon har formået at opbygge og skabe en flot og velfungerende butik ud fra rammerne af en nedslidt butik. Som kunde møder man altid smilende og hjælpsomme medarbejdere samt Lotte og Simon fra tidlig morgen til sen aften både i weekender og på helligdage. De har også skabt et familieforetagende, hvor deres børn og forældre er aktive i butikken både inde og ude og sikkert både lønnet og frivilligt.

Købmandsægteparret bliver omtalt som ”ildsjæle, som kæmper for, at vi stadig i Faxe har en slagter, en bager og et posthus i byen. Det kræver også en stor indsats fra deres side at have de mange praktikanter og folk i arbejdsprøvning i butikken”.

– Vi er meget stolte og glade for byens skulderklap. Og vi er meget bevidste om, at vi skal arbejde hårdt sammen med vores 30 medarbejdere om hver eneste dag at tilbyde kunderne en attraktiv og inspirerede madbutik, der også er med til at trække kunderne ind til bymidten til glæde for de specialbutikker, som er med til at gøre det til en god oplevelse at handle lokalt, siger Simon Spring.

Købmand Simon Spring står på spring til en tredobling af omsætningen i MENY Faxe, siden han overtog den daværende Eurospar for fem år siden.
MENY i Faxe har fået flere p-pladser og er udvidet med 300 m2. Torsdag den 29. august 2019 er der åbningsfest.
Faxe Kalkbrud ligger tæt på MENY. På den anden side af butikken er der direkte adgang til byens torv. Fotos: Flemming Effersøe
Torvet i Faxe.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: