Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Hektisk valgkamp hos købmændene

Politikere tog godt imod invitationen fra De Samvirkende Købmænd om at møde vælgerne på butiksgulvet Straks statsminister Lars Løkke Rasmussen, V, trykkede på valgknappen, inviterede De Samvirkende Købmænd, DSK, til

Politikere tog godt imod invitationen fra De Samvirkende Købmænd om at møde vælgerne på butiksgulvet 

Straks statsminister Lars Løkke Rasmussen, V, trykkede på valgknappen, inviterede De Samvirkende Købmænd, DSK, til valgkamp hos købmændene:

– Vi har som brancheforening stor glæde af, at politikerne lytter til os, når vi sammen udstikker rammerne for landets erhvervspolitiske rammevilkår. Derfor er det naturligt, at vi også tillader politikerne at få vælgerne i tale, når de er på vej til og fra den lokale dagligvarebutik, sagde John Wagner, DSK’s adm. direktør.

Og invitationen er blevet godt modtaget af politikerne, som har brugt valgkampen til at besøge en lang række af købmændenes butikker.

Konservativ tog tre på stribe

I den anden uge af valgkampen var blandt andre den konservative Merete Scheelsbeck på besøg hos købmændene Henrik Andersen, MENY i Tåstrup, Martin Skov Larsen, REMA 1000 i Vallensbæk, og Finn Jacobsen, SPAR i Glostrup, til en dialog om kampen mod madspild, verdens bedste pant- og retursystem og justitsministerens ekstraordinære indsats mod tyverier og røverier i dagligvarehandlen.

Topkandidater fra rød og blå blok i MENY

Onsdag ugen efter kunne købmændene Søren Engberg i MENY Rødovre Centrum og Niels Sejerbo Jensen i Lyngby vise erhvervsminister Rasmus Jarlov fra Det konservative Folkeparti og formand for erhverv-, vækst og eksportudvalget Morten Bødskov, Socialdemokratiet, rundt i deres butikker. Den lokale klimakamp, veganske produkter, madspild, bedre dyrevelfærd og pant- og retursystemet var på menuen.

På bristepunktet i Blans

Samme dag var Min Købmand i Blans fyldt til bristepunktet, da Socialdemokratiets statsministerkandidat Mette Frederiksen lagde vejen forbi sammen med Benny Engelbrecht, S, der er næstformand for Finansudvalget.

Khader i Fårevejle

Dagen efter var den konservative ”spidskandidat” på Vestsjælland, Naser Khader, på besøg hos købmand Steffen Koch i REMA 1000 i Fårevejle Kirkeby til en ”snak” om selvstændighedskulturen, virksomhedsdrift i provins-Danmark og kampen mod madspild.

Valgflæsk på Nordens Plads

Købmand Michael West i MENY på Nordens Plads placerede lørdag den 18. maj Domus Vista som en stjerne på den politiske himmel over Frederiksberg med valgcafé for lokale folketingskandidater. Der var smagsprøver på Cremant og et godt frokosttilbud på valgflæsk med persillesovs.

Rød og blå blok i hver sin kasse

Købmand Egon Høst Greve i MENY Haderslev fik tirsdag den 28. maj besøg af Venstres Hans Christian Schmidt, der bl.a. er medlem af Miljø- og Fødevareudvalget, og skatteordfører Jesper Petersen fra Socialdemokratiet. Købmanden havde sørget for gode valgtilbud, mens de to politikere sad i hver sin kasse og fik hilst på mange kunder.

Formand for Finansudvalget på Søborg Hovedgade

Og dagen efter – den 29. maj – fik købmand Per Mikkelsen i MENY på Søborg Hovedgade besøg af formand for Finansudvalget og næstformand for Skatteudvalget Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

Mette Frederiksen roser købmand

Samme dag kom den socialdemokratiske partiformand og statsministerkandidat Mette Frederiksen på besøg hos købmand Jimmy Veng i REMA 1000 på Balle Torv i Silkeborg.

Hun var i selskab med forhenværende minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Dan Jørgensen, S, og den lokale folketingskandidat Thomas Jensen, S.

Socialdemokratiet har i valgkampens slutfase lanceret et forslag om at lovgive mod madspild, som det i dag er tilfældet i Frankrig.

REMA 1000 er en af pionererne i kampen mod madspild og har sammen med Stop Spild Af Mad i mere end 10 år vist vejen til mindre madspild i dagligvarehandlen.

Købmanden opfordrede de besøgende politikere til en regelforenkling på området – både fødevareregler og momslovgivning, som i dag ”straffer” butikkers ”donationer” til f.eks. væresteder.

Efter besøget sagde Mette Frederiksen på et pressemøde til TV2 News, at “det var dejligt at møde en købmand, der hader madspild.”

Finansminister tæt på købmandseventyr i Holstebro

Og i eftermiddag var finansminister Kristian Jensen fra Venstre på besøg hos købmand Henrik Hedegaard i MENY Holstebro. Sammen med butikkens grundlægger Poul Djernes har han udviklet MENY i Ellebæk Centret til at være det 3. største supermarked i Holstebro.

Butikken står overfor en ombygning til otte millioner kroner og er konstant på udkig efter kvalificerede medarbejdere. Rekruttering af elever og især faguddannede er en udfordring for vækstbutikken.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: