Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Grænsehandel – lav moms ikke realistisk

Debatindlæg af vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, trykt i Fredericia Dagblad den 21. maj 2013: Interessen for grænsehandelen har altid været stor, men især siden regeringens afgiftsforhøjelser på øl, sodavand, vin,

Debatindlæg af vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, trykt i Fredericia Dagblad den 21. maj 2013:

Interessen for grænsehandelen har altid været stor, men især siden regeringens afgiftsforhøjelser på øl, sodavand, vin, slik og cigaretter sidste år, har debatten været heftig. Grænsen har – på flere måder – været nået for mange!

Mange debattører mener, at man bør kigge på momsen. Lavere moms ville bestemt sænke priserne på danske varer, men en markant nedsættelse af momsen er så dyr, at man – realistisk set – ikke kan løse grænsehandelsproblemet ad den vej de første mange, mange år. Prisen for at nedsætte den generelle moms på 25 pct. med bare én eneste procent svarer faktisk til en total afskaffelse af alle afgifterne på øl, vin, spiritus, slik/chokolade, is, kaffe, the, batterier, nødder mv. samt de resterende dele af emballageafgifterne.

I indsatsen for at sikre arbejdspladser i Danmark er vi bedre tjent med et ”nabotjek”, hvor politikerne må fortsætte arbejdet med at tilpasse de danske afgifter til landene omkring os. Afgifterne på f.eks. benzin, diesel og tobak er nøje tilpasset afgiftsniveauet i landene omkring os, og sådan bør det også være for de traditionelle grænsehandelsvarer.

Med aftalen om Vækstplanen er der enighed om at prioritere indsatsen imod de mange negative konsekvenser af grænsehandelen, og politikerne må meget gerne fortsætte ad samme vej i årene fremover.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: