Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Frie købmænd kæmper om en plads på frimærket

Michael Skovgaard Rasmussen (tv. foto øverst) og Peter Egebæk og er ikke bare købmænd med hjerne. De er det også med hjertet, hvad der har fået mange af deres kunder

Michael Skovgaard Rasmussen (tv. foto øverst) og Peter Egebæk og er ikke bare købmænd med hjerne. De er det også med hjertet, hvad der har fået mange af deres kunder til at indstille dem som ”Hverdagens helte”

I Kalundborg er to populære købmænd nu med i det afgørende opløb om at blive kåret som ”Hverdagens helte” og dermed retten til at pryde et frimærke til en værdi af 11 kr.

På MENY Kalundborgs facebookside har kunderne sendt en strøm af roser til de to vellidte købmænd Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen med ønsket om at se dem på et frimærke som ”Hverdagens helte”.

Konkurrencen, der er udskrevet af PostNord og Falck, har nu fem nominerede i fem regioner ud af over 1000, som var blevet indstillet.

–  For os findes der jo ikke en større gestus end kunders tilfredshed. Det er den tilfredshed, der er vores drivkraft og giver os energi.

Sådan lyder det fra købmændene Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen, som både professionelt og privat danner par.

Det var en drøm, som gik i opfyldelse, da Peter Egebæk i 2016 kunne overtage MENY i Kalundborg og med sin butterfly, opmærksomhed og energi blive et fyrtårn og varemærke for den “frie købmand”, hvor hjælpsomhed og synlighed er en dyd.

Peter Egebæk er her og der allevegne i den 2.000 kvadratmeter store MENY i Kalundborg, der for fem år siden blev ombygget og renoveret for 24 millioner kroner. Siden er der fulgt op med flere omstillinger af butikken.

Selv om der er fart over feltet, når han bevæger sig rundt mellem kunder, medarbejdere og varer, så er han nærværende og møder alle med et smil, hjælpende hånd og en snak.

– Jeg elsker at være på butiksgulvet. Så mærker jeg, at jeg lever, siger Peter Egebæk, der ikke har fortrudt, at han opgav en karriere som salgschef hos designvirksomheden Stelton for i stedet at komme tæt på kunderne.

Efter et par år alene på butiksgulvet fik han lokket sin samlever Michael Skovgaard Rasmussen til supermarkedet fra et godt job som talknuser på dagligvaregrossisten Dagrofas hovedkontor i Ringsted. Det er også her, at MENY har sit kædekontor.

– Vi er glade for og enormt stolte af, at så mange af vores kunder har nomineret os. Ikke kun på egne vegne, men også på vegne af Kalundborg, der som by på kan komme på landkortet. I sidste ende er det jo vores kunders fortjeneste, siger Peter Egebæk.

Michal Skovgaard Rasmussen tilføjer, at de begge blev helt vildt glade, da det her til middag stod klart, at de var blandt de 25, som man kan stemme på: – Vi har meget at takke vores kunder og dermed også Kalundborg for.

En hverdagshelt er i konkurrencen defineret som en person, der med overskud, hjælpsomhed og vilje er med til at gøre en forskel i andre menneskers liv.  En hverdagshelt er også den, der træder frem, går forrest, viser omsorg og hjælper deres medmennesker. I den endelige udvælgelse lægges i alle runder vægt på, at personen har gjort en ekstra indsats og gjort en forskel i andre menneskers liv.

Der vælges fem vindere, en i hver region, og udvælgelsen af de fem vindere sker i tre runder. En intern komite bestående af repræsentanter fra PostNord og Falck udvælger fem kandidater fra hver region blandt alle de indkomne nomineringer.

Efterfølgende kan man stemme på en af de 5 x 5 kandidater, der i runde 1 blev udvalgt af den interne jury. Får de to købmænd flest stemmer ud af de fem udvalgte i deres region, kommer de på et dansk frimærke.

Der er åbnet for afstemning frem til den 4. april 2021 kl. 12. Der kan kun afgives stemme en gang. De to kandidater, der i hver region får flest stemmer, går videre til finalen, runde 3.

Man kan stemme på Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen her  http://postnord.dk/hverdagens-helte.

De fem vindere bliver hver portrætteret af en af Danmarks dygtigste tegnere, Thomas Thorhauge, kendt som illustrator ved avisen Politiken. Portrættet bliver omsat til et nationalt dansk frimærke med portoværdi på 11 kr. Frimærkerne med vinderne udgives den 16. september og vinderne hyldes ydermere, ved et arrangement på Egeskov Slot, den 29. maj.

Peter Egebæk med sin karakteristiske butterfly. Foto: Flemming Effersøe

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: