Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Foodexpo udsættes til marts 2022

Nordens største fødevaremesse for fagfolk, Foodexpo, udsættes til 27.-29. marts 2022 Om tre måneder skulle Nordens største fødevaremesse have været gennemført i MCH Messecenter Herning, men messen udsættes nu til

Nordens største fødevaremesse for fagfolk, Foodexpo, udsættes til 27.-29. marts 2022

Om tre måneder skulle Nordens største fødevaremesse have været gennemført i MCH Messecenter Herning, men messen udsættes nu til 2022. Beslutningen sker i tæt dialog og samarbejde med messekomitéens 13 brancheforeninger og organisationer, der repræsenterer messens udstillere og besøgende.

Baggrunden for udsættelsen er den alvorlige markedssituation for branchen samt uvisheden om corona-restriktionernes omfang i marts 2021 og dermed mulige begrænsning af messens normalt høje besøgstal. Den seneste messe i 2018 blev besøgt af over 26.000 fagfolk fra ind- og udland.

Den nye udsættelse er den tredje på ni måneder siden den oprindelige dato i marts 2020, hvor Danmark blev lukket ned. Opbakningen og tålmodigheden værdsættes hos ledelsen i MCH:

– I tæt og godt samarbejde med en samlet branche udsættes messen igen i respekt for corona-situationen i Danmark. Med til beslutningen hører et medansvar for udstillernes lange forberedelsestid og investering i messen, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen og tilføjer:

– Vi er taknemmelige for det stærke fællesskab samt den forståelse og tillid, vi møder omkring Foodexpo, og vi ser frem til sammen at samle hele fødevarebranchen i MCH i 2022.

Vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, DSK, ser frem til, at fagfolk atter kan mødes ansigt til ansigt: – Efter al for lang tid med corona ser vi frem til at kunne mødes i Herning til et brag af en Foodexpo.

Fuld opbakning fra branchen

Niels Jensen, direktør for brancheforeningen MLDK – Mærkevareleverandørerne, giver sin fulde opbakning til beslutningen om at udsætte messen til 2022:

– Vores branche er stadig hårdt ramt af coronasituationen, og derfor er der ingen tvivl om, at det eneste rigtige at gøre er at udskyde messen et år. I MLDK bakker vi derfor fuldt op om beslutningen, og vores medlemmer ser frem til igen at møde kunderne på Foodexpo i 2022, siger Niels Jensen.

Også brancheforeningen HORESTA bakker op om udsættelsen:

– Det er uden tvivl den rigtige beslutning at udsætte messen. Selvom vaccinerne rulles ud fra januar, ser vi ind i et år, hvor usikkerheden stadig vil dominere, og planlægningen af en messe af denne størrelse tager lang tid. Som branche har vi mere end nogensinde før brug for at mødes. Vi kommer stærkt tilbage i 2022, fortæller Nadeem Wasi, medlemschef hos HORESTA.

Hos MCH glæder den projektansvarlige for messen sig over opbakningen til udsættelsen:

– Vi oplever en samlet fødevarebranche, der rigtig gerne vil messen, når tiden er rigtig. Den opbakning og tålmodighed sætter vi stor pris på, og nu ser vi frem til at fortsætte de gode dialoger og til i fællesskab at planlægge branchens mødested og en bred, tryg og stærk messe til marts 2022, siger projektleder Carina Høgsted Kirkegaard.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse for fagfolk og arrangeres i samarbejde med HORESTA, MLDK – Mærkevareleverandørerne, DF – Danmarks Fiskehandlere, Fødevareklubben, Kost og Ernæringsforbundet, LBI – Leverandørforeningen for Bagerimaskiner og inventar, BKD – Bager- og Konditormestre i Danmark, DSK – De Samvirkende Købmænd, DSM – Danske Slagtermestre, NBL – Nærbutikkernes Landsforening, BFS – Brancheforeningen for Storkøkkenudstyr, BKC – Brancheforeningen for Kaffe- og Convenienceløsninger samt Foreningen Kantine & Køkken.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: