Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Flere kvindelige købmænd i REMA 1000

Otte procent af købmændene i REMA 1000 er kvinder. Målet er at nå en endnu højere andel En ud af tre kommende købmænd på REMA 1000’s nye talenthold er kvinder.

Otte procent af købmændene i REMA 1000 er kvinder. Målet er at nå en endnu højere andel

En ud af tre kommende købmænd på REMA 1000’s nye talenthold er kvinder. Det er ny rekord i kæden og er resultatet af et målrettet arbejde på at afdække det kvindelige lederpotentiale i butikkerne.

Det betyder, at der er tre ekstra kvindelige købmænd-talenter mere på holdet i 2017 sammenlignet med året før.

– Målet var, at der skulle være to kvindelige købmænd mere med på holdet end året før. Så vi er meget tilfredse med, at det lykkedes at få tilmeldt yderligere tre kvinder til talentholdet, så vi dermed når op på, at 33 pct. af talenterne er kvinder, siger HR-chef Rikke Rye, REMA 1000.

Udover at gøre en ekstra indsats for at rekruttere kvinder som både souschefer og købmænd til REMA 1000 butikker bliver der også sat fokus på rollemodellerne.

– Vi skal være bedre til at fortælle om de dygtige kvindelige købmænd, som vi allerede har. For tiden er ca. otte procent af selvstændige købmænd kvinder. Men vi ønsker, at tallet kommer endnu højere op, siger Rikke Rye.

Hun fremhæver, at det er en styrke for, at der både er mænd og kvinder som købmænd og souschefer i REMA 1000.

Selv om kæden er godt på vej til en bedre balance mellem kønnene på topposterne i butikkerne, mener Rikke Rye, at der stadig er en stor udfordring med at tiltrække kvinder som købmænd og delvist som souschef:

– I Danmark som helhed var situationen i fjor, at kun fem procent af den kvindelige arbejdsstyrke var selvstændige, mens dobbelt så mange mænd var selvstændige. Så vi er altså oppe mod en samfundsmæssig problemstilling.

– Derfor begyndte vi i 2016 med at undersøge, hvordan vi kunne motivere de kvindelige ansatte internt og ansøgere udefra til at blive selvstændige købmænd.

Rikke Rye understreger, at kvinder er lige så gode købmænd som mandlige købmænd: – Vi har både kvinder og mænd, som er gode ambassadører for REMA 1000. Uanset køn kan medarbejdere med potentiale som købmand identificere sig med vore værdier.

For at fremme rekrutteringen af kvinder til topposter lægges der vægt på at skabe transparens i karrierevejen for både mænd og kvinder.

– Vi italesætter det allerede på vores elevuddannelse og talentuddannelse, som er en 2-årig uddannelse med sigte på at blive selvstændig købmand, siger Rikke Rye.

Mens kvinderne er begyndt at fylde op på talentholdet, så er det stadig mændene som dominerer direktionsgangen hos REMA 1000 grossist Reitan Distribution. Her er indkøb- og salgsdirektør Merete Kjærgaard ene kvinde blandt syv mænd.

I næste uge kan du læse et interview Merete Kjærgaard hvor hun fortæller, hvad der har bragt hende til tops i en af Danmarks største dagligvarekoncerner. Hun begyndte selv på butiksgulvet og blev konstitueret varehuschef, inden ambitionerne drev hende mod nye mål.

Kommende købmænd var som led i deres træning på rundvisning hos Reitan Distributions i Horsens. Også her var kvinderne pænt repræsenteret. Fra venstre ses Pia Hansen, der har overtaget sin butik, Bettina Lohse, Nina Kær Møller og HR-chef Rikke Rye.

 

 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: