Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Fedtafgiften afskaffes – “fedt”, siger købmændene

De Samvirkende Købmænd, DSK, udtrykker stor tilfredshed med, at fedtafgiften nu afskaffes, og den ellers varslede udvidelse af sukkerafgiften ligeledes droppes. ”Vores første kommentar er ”fedt,” i den positive forstand,”

De Samvirkende Købmænd, DSK, udtrykker stor tilfredshed med, at fedtafgiften nu afskaffes, og den ellers varslede udvidelse af sukkerafgiften ligeledes droppes.

”Vores første kommentar er ”fedt,” i den positive forstand,” siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i DSK, De Samvirkende Købmænd.

DSK håber, at afskaffelsen af fedtafgiften og den manglende indførsel af den udvidede sukkerafgift kan betyde flere jobs i danske butikker.

”Fedtafgiften har vist, at der er masser af psykologi forbundet med danskernes grænsehandel. Naturligvis kan det ikke betale sig at køre fra Vejle til Tyskland for at handle pga. fedtafgiften. Men fedtafgiften gav mange et psykologisk påskud til at handle helt almindelige dagligvarer i udlandet, hvor mange forbrugere i ”gamle dage” kun kørte til Tyskland, hvis de manglende alkohol, sodavand eller slik,” siger Claus Bøgelund Nielsen.

”Erfaringsmæssigt er det meget vanskeligt at få tabte jobs tilbage i det omfang, som de er tabt. Når først skaden er sket, kommer man kun sjældent tilbage til det gamle niveau. Men vi håber naturligvis meget, at der atter kan blive skabt nye arbejdspladser i danske butikker og uanset hvad, så glæder vi os over, at prisforskellene indsnævres i forhold til Tyskland på mange helt almindelige dagligvarer,” siger Claus Bøgelund Nielsen.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: