Spring til indhold
Søg
Close this search box.

DSK ønsker alle en glædelig fuldkornsdag!

I dag er det nemlig årets fuldkornsdag. Temaet til årets fuldkornsdag er i år hveden på marken – fra såning til høst. Det anbefales, at vi spiser 75 gram fuldkorn

I dag er det nemlig årets fuldkornsdag. Temaet til årets fuldkornsdag er i år hveden på marken – fra såning til høst.

Det anbefales, at vi spiser 75 gram fuldkorn om dagen. 75 gram fuldkorn svarer f.eks. til 2 dl havregryn og en skive fuldkornsrugbrød. Det råd har danskerne taget til sig, men der er stadig behov for, at vi spiser mere af det grove, og meget tyder på, at danskerne er klar til mere af det grove – 60 procent af danskerne finder det nemlig let eller meget let at spise mere fuldkorn.

Fuldkorn betyder, at man bruger hele kornet også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. De kan være knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel. Det vigtige er, at alle dele af kernen er taget med – også skaldelene og kimen.

De mest almindelige typer er hvede, rug, havre og byg. Fuldkorn er godt for vores sundhed, og kornprodukter er blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. Vi bør derfor vælge fuldkornsvarianter, når vi spiser brød, pasta og morgenmadsprodukter.

Herunder er et link til en række opskrifter med fuldkorn til både morgenmad, frokost, aftensmad og selvfølgelig til både snack og desserter.

Aftensmad
Frokost
Morgenmad
Desserter 
Snack

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: