Spring til indhold
Søg
Close this search box.

DSK: Giv konkurrenceloven et nabotjek

Konkurrencelovgivningen bremser dagligvarehandlen i at indføre fælles klima- og sundhedsmæssige tiltag. Det bør erhvervsministeren gøre noget ved Hvis politikerne har politiske mål, som det kræver dagligvarehandlens medvirken at nå, må

Konkurrencelovgivningen bremser dagligvarehandlen i at indføre fælles klima- og sundhedsmæssige tiltag. Det bør erhvervsministeren gøre noget ved

 Hvis politikerne har politiske mål, som det kræver dagligvarehandlens medvirken at nå, må de skabe et lovgivningsmæssigt grundlag.  Det mener vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, De Samvirkende Købmænd.

Som det er nu, sætter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen snævre grænser for et forpligtende samarbejde på tværs af dagligvaresektoren.

– Det er et paradoks, at politikerne opfordrer os til at indgå frivillige aftaler. Men det må vi altså ikke, siger Claus Bøgelund Nielsen og peger på, at der er en mere pragmatisk tilgang på den anden side af Øresund.

Derfor ønsker DSK, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) lader foretage et såkaldt “nabotjek” for at få belyst, om den danske fortolkning er for rigid og kan lempes.

– Ellers får vi i dagligvarehandlen svært ved at tage samfundsansvar, hvad enten det handler om at fremme det sunde valg eller medvirke til nye klimamål, siger Claus Bøgelund Nielsen.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: