Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Drømmer du om at blive selvstændig købmand?

Vidste du, at købmænd i MENY, SPAR, Min Købmand og LetKøb både har frie hænder til at tilpasse sig lokalt og fordelen i at kunne udnytte de stordriftsfordele, der er

Vidste du, at købmænd i MENY, SPAR, Min Købmand og LetKøb både har frie hænder til at tilpasse sig lokalt og fordelen i at kunne udnytte de stordriftsfordele, der er ved at være en del af en stor koncern med stærke kædekoncepter?

Dagrofa tilbyder i samarbejde med KFI Erhvervsdrivende Fond unikke finansieringsmuligheder, der gør drømmen mulig.

Lokal forankring, nærhed og dygtigt købmandskab kombineres med kapitalkædens styrke til konkurrencedygtige indkøb, slagkraftig markedsføring og moderne butiksdrift.

Købmandsuddannelsen

Siden 2014 har KFI Erhvervsdrivende Fond finansieret hele Købmandsuddannelse, som er udarbejdet i samarbejde mellem KFI og kæderne i Dagrofa og med konsulentvirksomheden Mindbiz som sparringspartner.

Uddannelsen tager udgangspunkt i Dagrofas Strategi #stærkeresammen, mål og delmål og tilpasses løbende, så indhold og proces afspejler virkeligheden.

På uddannelsen udvikles købmandstalenterne til at blive købmænd i et forløb med ni moduler, der afsluttes med en eksamen. Første hold gennemførte uddannelsen i oktober 2015. Og det nyeste hold blev sat i søen den 22. oktober 2019.

Det har givet Dagrofa en stribe nye købmænd. Og blandt butikschefer, souschefer og salgsledere er der nu en værdifuld base af medarbejdere med kompetence og potentiale til købmandskabet.

Karrierevejen

Købmænd kan have forskellig baggrund. Men det fælles udgangspunkt er en solid erfaring fra butik, et stærkt købmandskab og en komplet værktøjskasse, når det kommer til drift, salg og ledelse samt vækst.

Nogle har taget karrierevejen fra elev til salgsassistent og souschef.  Ofte har det første møde med butikslivet været et job som ung i flaskerummet eller kassen.

Andre er begyndt på karrieren som slagterelev for senere at blive slagtermester og så senere igen at få ansvaret for en butik som købmand. Nogle kommer også fra andre kæder i dansk dagligvarehandel. Og nogle har været salgschefer. Atter andre har en blandet baggrund. Men fælles for alle er, at de har værktøjskassen i orden.

Fremtidens købmandskab

Koncernchef Tomas Pietrangel og HR-direktør Laura Marie Larsen, begge fra Dagrofa.

– Det er helt afgørende, at vi har stærke og dygtige købmænd til alle vores kædeformater. Derfor spotter og udvikler vi talenter med potentiale til at blive købmænd, og sørger for at udvikle deres kompetencer, så de bliver nogle af de dygtigste i branchen. Vores købmænd har en selvbestemmelse og frihed, som man ikke har andre steder, og det er en vigtig styrke i vores virksomhed. Med købmandsuddannelsen gør vi vores kommende købmænd klar til fremtiden, siger HR-direktør Laura Marie Larsen, Dagrofa.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: