Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Dødsfald – Finn Degn Ovesen, købmand, 55 år

Forbløffelse. Forundring. Usikkerhed. Vrede. Frygt. Håb. Frygt. Og så pludselig: Forfærdelse og fornægtelse. Og igen forundring… Ja, følelsesregistret har fået på alle tangenter fra den frygtelige nyhed kom lørdag den

Forbløffelse. Forundring. Usikkerhed. Vrede. Frygt. Håb. Frygt. Og så pludselig: Forfærdelse og fornægtelse. Og igen forundring…

Ja, følelsesregistret har fået på alle tangenter fra den frygtelige nyhed kom lørdag den 21. oktober midt på eftermiddagen, at købmand Finn Degn Ovesen var blevet overfaldet i sin butik i Suldrup, til fredag den 3. november om formiddagen, hvor det blev meddelt, at han som følge af knivangrebet var død kun 55 år gammel på Universitetshospitalet i Aalborg.

Og nu er følelsen uretfærdighed, tab, sorg og medfølelse. Finn var en rigtig god købmand, men også meget mere end det: Ægtemand, far, ven, kollega – et helt menneske med mod på det hele og overskud til at gøre en masse, gøre en forskel, være til nytte, opmuntre og værdsætte.

Fra 2005 til 2008 var han SPAR-repræsentant i DSK’s bestyrelse – og vil som sådan blive husket for sin begejstring for det at være selvstændig købmand, men samtidig del af et fællesskab og i en branche, hvor vi kun opnår resultater som følge af dialog og enighed. Altid med klare holdninger, vilje til samarbejde og resultatsøgende – og udtrykt taknemmelighed, når resultaterne kom i hus.

Finn var altid, altid til rådighed, når vi havde brug for gode råd fra dem som ham, der holder liv i den lokale dagligvarehandel – og han var til alle tider bevidst om købmandens rolle i de små samfund, hvor det ikke kun handler om varer på tilbud, men også om den lokale forankring og social kapital. Som en kunde sigende skriver på Facebook: ”Finns butik er et dejligt sted at komme, og man får altid et smil med på vejen. Og når Finn er der, er der altid tid til en snak”. Hvor uforståeligt, det er, men nu er Finn ikke mere.

Vore tanker går til hans hustru, Lone, drengene og familie i øvrigt, til hans mange trofaste medarbejdere i butikkerne i Suldrup, Haverslev og Nørager, som har gjort en enestående indsats, kolleger og loyale kunder, som har støttet familien og medarbejderne i disse forfærdelige dage.

Ære være Finn Degn Ovesens minde.

Lisbeth Dalgaard, købmand og formand for DSK

John Wagner, adm. direktør DSK

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: