Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Viden om data og detaildivisionen på Viden Djurs tester 360 graders video i MENY

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fremtidens købmænd kan gå på opdagelse i MENY Kalundborg uden at være der selv. Men oplevelsen er så tæt på som autentisk – Kundegrundlag skaber butikken. Hvis købmanden sætter varen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fremtidens købmænd kan gå på opdagelse i MENY Kalundborg uden at være der selv. Men oplevelsen er så tæt på som autentisk

 – Kundegrundlag skaber butikken. Hvis købmanden sætter varen rigtig, så er der mange penge at tjene.

Det siger Bo Størup Nielsen, som er digital ekspert hos Detaildivisionen i Viden Djurs. Det er en paraply for merkantile uddannelser og tilbyder bl.a. elev- og lederuddannelser:

– Man kan godt betragte os som en rugekasse for fremtidens købmænd. Det kræver, at vi har et spændende undervisningsmiljø, som er knyttet tæt til den praktisk hverdag i butikkerne, hvor de unge hurtigt får et stort ansvar og bedre end mange andre steder kan se resultatet af deres indsats.

Den digitale ekspert har en fortid som driftschef i Føtex og forstår præcis, hvad købmand Michael Skovgaard Rasmussen i MENY Kalundborg mener, når han siger, at ”retail is detail”.

Digitalt indfødte

Købmanden har åbnet sin butik for Viden Djurs, så Bo Størup Nielsen efter lukketid kan gennemfilme supermarkedet med et 360 graders kamera. Videoen skal bruges til bl.a. undervisning af elever og salgsassistenter.

– De unge er digitalt indfødte og vores redskaber skal følge med tiden. Med videoen vil de unge få oplevelsen af at være direkte på butiksgulvet og kan analysere varespejl og kundestrøm og udarbejde forslag til ændringer direkte på pc’en, i-pad’en eller mobilen, siger Bo Størup Nielsen.

Netop de små marginaler på alle parameter gør forskellen på rød eller sort bundlinje. Selv har butikkens købmand som revisor gennem en årrække rådgivet mange MENY-købmænd, da han var økonomisk rådgiver og chefkonsulent i Dagrofa.

– Jeg må erkende, at rådgivning på det teoretiske plan ikke altid er så lige til at få implementeret i virkeligheden på butiksgulvet. Der er mange knapper at skrue på. Det rette miks af avance og lønkroner er en kunst og vanskeligt købmandskab i sig selv, siger Michael Skovgaard Rasmussen.

Michael udgør den ene halvdel af butikkens købmandsduo. Det er er hans partner både i butik og privatliv Peter Egebæk, som er den formelle ejer sammen med butikkens slagtermester Jonas Kristensen.

Salgsglæde

Mens Bo Størup Nielsen skridt for skridt flytter det 25.000 kroner dyre kamera rundt i butikken, som på hver lokation snurrer 360 grader rundt og optager 6 fotos i 4k på 40 sekunder, udtrykker han respekt for en butik med en meget tydelig salgsglæde og gode eksponeringer.

– Ingen tvivl om at konkurrencen i Kalundborg må være benhård med MENY, Kvickly og Føtex i samme by. Det er ikke så almindeligt i en by af denne størrelse. Men det er klart, at de mange medarbejdere på Novo Nordisk er med til at trække markedet i en positiv retning. Jo bedre den lokale købmand forstår at indrette sin butik efter det desto større chance for succes.

Efter optagelsen bliver filmen uploadet til en redigering i USA og kommer tilbage et par dage efter med et link, hvor filmen er renset og alle mørke pletter er lyst op. Derefter kan man gå ind i butikken i 3D eller virtual reality. Med mobiltelefonen og et sæt 3D-briller er det også muligt at få en ægte VR-oplevelse.

Højne kompetenceniveauet hos lærere og elever

Viden om data – Videncenter for databaseret service og forretningsudvikling i Kolding – er i samarbejde med Viden Djurs i gang med at udvikle nyt undervisningsmateriale.

Konsulent Kristian Kaack Johansen fra Viden om data forklarer, at det er formålet at højne undervisernes og elevernes kompetenceniveau inden for databaseret service og forretningsudvikling:

– Vores formål er at understøtte de merkantile erhvervsskoler, bl.a. ved at udarbejde og afprøve nye undervisningsforløb. Derfor er vi enormt glade for muligheden for at komme ud i MENY i Kalundborg og lave de her optagelser til vores forløb om Internet of Things.

Han fremhæver, at en 360 graders video er et fantastisk værktøj, som gør det muligt for elever og undervisere at afprøve kundens vej gennem en butik, uden at de skal forlade undervisningslokalet.

– Vi holdt i oktober en temadag, hvor vi med undervisere og elever fra vores partnerskoler, besøgte MENY på Borups Allé i København, hvor man testede nye smarte detailløsninger. Denne 360 graders video er derfor afslutningen på 1 ud af 5 undervisningsforløb, der bliver lavet med afsæt i data og nye teknologier testet i MENY.

Købmand Michael Skovgaard Rasmussen (tv.) byder velkommen til Bo Størup Nielsen, der er digital ekspert hos Viden Djurs. Fotos: Flemming Effersøe
Bo Størup Nielsen er klar til at filme en 360 graders video i MENY Kalundborg.

Hop ind i videoen

360 graders video viser billedet hele horisonten rundt. Man kan se både fremad og bagud – og til begge sider samt op i luften og/eller ned på jorden. Billederne kan også vises som Virtual Reality, VR.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: