Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Det skal være lettere at være købmand

Tilbage i 1982 skrev den nyudnævnte statsminister, Poul Schlüter, i sin tiltrædelseserklæring, at det skulle være lettere at være dansker. En omfattende regelsanering blev iværksat, men det viste sig hurtigt

Tilbage i 1982 skrev den nyudnævnte statsminister, Poul Schlüter, i sin tiltrædelseserklæring, at det skulle være lettere at være dansker. En omfattende regelsanering blev iværksat, men det viste sig hurtigt at være lettere at komme med løfter end at indfri de forventninger, som var skabt. Og samme skæbne har efterfølgende regeringers tale om afbureaukratisering også lidt.

John Wagner, Adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, DSK

Adm. direktør John Wagner bruger eksemplet i en leder i det nye nummer af DSK Magasinet til at illustrere kampen mod overflødigt bureaukrati. Det er heller ikke blevet lettere at være købmand.

– DSK’s seneste medlemsundersøgelse dokumenterer desværre, at købmændenes hverdag forpestes af administrative byrder forårsaget af indviklet lovgivning – til tider overimplementeret EU-regler og (ikke at forglemme) komplicerede overenskomster, skriver John Wagner i lederen.

Derfor bliver en af DSK’s topprioriteter det kommende år at identificere byrderne og stille ”opfinderne”, hvad enten det er politikere, myndigheder eller overenskomstparter – til regnskab. Er reglen nødvendig? Står den mål med omkostningerne? Kan den forenkles?

– Vores plan er at opsamle hidtidige forslag til forenkling og analyse af, hvorfor de ikke er gennemført. Det gælder både lovbestemte og overenskomstaftalte. Vi kommer også på besøg hos en række købmænd for helt konkret at konstatere, hvad man fra tidlig morgen til sen aften – og i weekender med – løber ind i af tidskrævende og omkostnings-belastende regler, lover John Wagner.

Han understreger, at DSK ikke kommer til at foreslå afskaffelse af regler, som er nødvendige af hensyn til fødevaresikkerheden, medarbejdernes trivsel eller en del af det samfundsansvar, vi påtager os – f.eks. overholdelse af aldersgrænser.

– Men ellers har vi ingen ”hellige” køer, lyder det.

Klik her for at læse magasinet.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: