Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Debat på Folkemødet 2019: Vejen til et sundere forbrug

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bør Danmark – i lighed med resten af EU – indføre differentieret moms, så det sunde valg fremmes med lavere moms? Spørgsmålet blev stillet af adm. direktør John Wagner på

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bør Danmark – i lighed med resten af EU – indføre differentieret moms, så det sunde valg fremmes med lavere moms? Spørgsmålet blev stillet af adm. direktør John Wagner på Folkemødet, hvor DSK inviterede til debat om ”værdipolitikken”, når vi køber dagligvarer.

Ingen af paneldeltagerne vurderede, at differentieret moms er løsningen på et sundere forbrug.

Jan E. Jørgensen fra Venstre og medlem af Folketinget mente, at dagligvarehandlen skal kunne aftale fælles initiativer med det formål at sikre en positiv udvikling for klima, miljø og sundhed. I dag er konkurrencereglerne en barriere for fælles fodslag, da det anses for at hæmme konkurrencen.

Koncernchef Tomas Pietrangeli fra Dagrofa betonede, at købmændene hver dag kæmper for at flytte fokus væk fra pris hen mod kvalitet, nærhed, økologi, faglighed og fællesskaber.

I nedenstående videouddrag fra debatten på restaurant Vilhelm på Grønbechs Hotel kan du udover de nævnte også møde Camilla Udsen, seniorrådgiver, Forbrugerrådet Tænk og Camilla Blicher, marketingdirektør i Arla Foods.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/fbcbj8j5MUU”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]I stedet for differentieret moms vil Jan E. Jørgensen, V, hellere lempe skrappe konkurrenceregler, så dagligvarehandlen har mulighed for at aftale fælles initiativer, der kan styrke indsatsen for bedre sundhed, miljø og klima. Det skal forbedre “værdipolitikken” i vores dagligvareindkøb.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/stw_AYo1VZU”][/vc_column][/vc_row]

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: