Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Debat på Folkemødet 2019: Tyvebander giver frustration

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kædedirektør i MENY, Kenneth Holmen Pedersen, og formand for HK Handel Hovedstaden, Mette Høgh, kunne under en debat på Folkemødet begge berette om organiserede tyvebander, der stjæler store mængder af

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kædedirektør i MENY, Kenneth Holmen Pedersen, og formand for HK Handel Hovedstaden, Mette Høgh, kunne under en debat på Folkemødet begge berette om organiserede tyvebander, der stjæler store mængder af varer fra butikkerne, stort set uhindret, og med henblik på videresalg.

Men politiet har sjældent ressourcer til at prioritere sagerne. Og pågribes gerningsmanden, kan butiksmedarbejderne stå ansigt til ansigt med ham dagen efter, da en forholdsvis lav strafferamme bevirker, at de ikke bliver varetægtsfængslede.

– Tidligere var det fru Jensen, der havde “glemt” at betale for mørbraden eller teenageren, der skulle prøve at stjæle tyggegummi. Men i dag er tyverierne langt voldsommere og mere organiseret, og det er utroligt ubehageligt for de ansatte, fortalte Kenneth Holmen Pedersen.

Paneldeltagerne var alle enige om, at der politisk bør ses på området – eksempelvis med skærpede straffe, og at der skal straffes første gang, da det vil have en præventiv effekt.

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, opfordrede til, at alle butikstyverier og røverier i butikkerne bliver anmeldt til politiet, da der er et stort mørketal, fordi mange forretningsdrivende opgiver på forhånd.

– Vi skal have anskueliggjort problematikken over for politikerne, sagde Claus Oxfeldt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/2TMLJTUZwhc”][/vc_column][/vc_row]

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: